kinderbehang kopen - tips en advies voor behang kinderkamer

kinderbehang voor het decoreren van de kinderkamer

De kinderkamer decoreren met behang

Kinderbehang is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de best verkochte producten om de kinderkamer te decoreren. Er zijn talkrijke tekeningen verkrijgbaar en dit voor baby's, peuters en tieners. Vorig jaar nog ontving Walltastic, de grootste fabrikant van kinderbehang, de prijs "Speelgoed van het jaar". Hun combinatie van een aantrekkelijke cadeauverpakking, kwalitatieve tekeningen en scherpe prijzen worden overal ter wereld gesmaakt.

 


Wat moet je weten over kinderbehang

Kinderbehang heeft dezelfde eigenschappen als gewoon behangpapier. Je kan het dus relatief eenvoudig plaatsen en verwijderen eens de kinderen groot zijn. Omdat het gaat om één complete tekeningen is het wel aangewezen deze eerst eens af te tekenen op de muur. Door het gebruik van lijm zal het papier wel lichtjes uitzetten. Je moet dus niet verwonderd zijn als niet geplaatste strook kleiner lijkt dan een strook die reeds op de muur hangt.


Een strookje magneetbehang

Tegenwoordig is magneetbehang erg populair om kinderkamers een leuke afwerking te geven. Met magneetbehang kunnen de kinderen immers zelf hun kamer decoreren door hun tekeningen met een magneetje aan de muur te hangen. Dit behang bestaat met allerlei vrolijke dierenmotieven. Daarnaast bestaat dit behang ook in krijtbord-variant. Op dit behang kan je dus niet alleen magneetjes bevestigen, maar ook tekeningen maken met krijt! Erg fijn voor iets oudere kinderen.


Waar kan je kinderkamer behang kopen

De beste plek om kinderkamer behangpapier te kopen is zonder twijfel het internet. Door het grote aanbod hebben heel wat traditionele winkels slechts enkele tekeningen in stock terwijl sommige webshops het volledige gamma aanbieden. Zo is Decoraza een gekende webshop die het volledige gamma van Walltastic aanbiedt. Ze verzenden gratis naar België en Nederland en dankzij kinderkamerdecoratie.be krijg je bovendien 2 euro extra korting. Het enige dat je hoeft te doen is de code "2EURO" intikken tijdens het uitchecken. Koop walltastic kinderbehang op Decoraza.


Combineer kinderbehang in een themakamer

Een leuke tekening op de muur is de perfecte aanzet voor een heuse themakamer. Plaats het behang op een opvallende plaats en ga vervolgens op zoek naar bijhorende decoratie. Als je een beetje handig bent kan je al voor minder dan 150 euro de slaapkamer of speelkamer omtoveren tot een echte belevenis voor kinderen. Bij een piratenkamer kan je gebruikmaken van grote hangende koorden, een onderwaterkamer gaat prima samen met stervormige kussens en bolle lampen en in een prinsessenkamer kan je allerlei roze accenten aanbrengen!

meisjeskamer behang voor de kinderkamer


Werkwijze kinderbehang behangen

  • Kies de best geschikte muur en teken de tekening af
  • Leg enkele kranten of een grote plastic op de tafel
  • Leg de tekening uit en kijk of alle stukken kloppen
  • Sorteer de stroken van links boven tot rechts onder
  • Strijk de eerste strook in met behanglijm en plaats ze vervolgens tegen de muur
  • Druk het papier voorzichtig aan met een spatel of rol
  • Begin bij het volgende papier steeds vanaf de vorige naad voor een perfect resultaat