Babykamer inrichten - Tips en babykamers inspiratie

babykamer inrichten

Tips voor het inrichten van gezellige en praktische babykamers

Een babykamer inrichten is zoveel meer dan vrolijke decoratie aanbrengen. Ze moet niet alleen gezellig ogen maar ook hygiƫnisch, veilig en praktisch in gebruik zijn. We geven alvast enkele nuttige tips mee hoe je comfort en sfeer harmonieus kan samenbrengen voor de perfecte kinderkamer inrichting. Zo hoef je enkel nog volop te genieten eens de baby er is.


Babykamer Veiligheid

De veiligheid van de kinderkamer moet steeds primeren op de uitstraling. Hou het babybed vrij en vermijdt overtollige kussens, zijbeschermers en knuffelberen. Deze kunnen aanleiding geven tot verstikking. Koop ook enkel kwalitatieve meubels en vraag aan de verkoper of ze voldoen aan de Europese regelgeving. Eens je baby ouder wordt zal hij of zij de onweerstaanbare drang hebben om overal op te klauteren. Zorg dus dat grote kasten niet kunnen omkantelen en kies voor een schuiven met een ingebouwd handvat. Scherpe hoeken zijn ook uit den boze, heb je nog een erfstuk dat je niet wil wegdoen plak het dan zeker af met schuim aan de scherpe hoeken.


Werken met thema's

Niets dat meer eenheid en sfeer brengt dan een welgekozen thema in de babykamer. Kies een bepaald kleurenpatroon en gebruik steeds dezelfde geometrische vormen. Zo krijg je een geslaagd resultaat en kan de baby er met volle teugen van genieten.

jongenskamer

stickers

Tegenwoordig kan je heel wat kleurrijke stickers kopen voor het inrichten van de babykamer. Door de achterliggende wanden mee in thema te schilderen kanje zo in een mum van tijd een gezellige plek hebben. Als je stickers van boerderijdieren hebt kan je op de muur een heuvelachtig landschap verven met de weide onderaan de lucht naar boven toe. Zo zullen de dieren niet in het ijle zweven.

 

De vloerbedekking

Als vloer moet je een materiaal kiezen dat vuilwerend is en makkelijk kan gereinigd worden. Laminaat is dus een betere keus dan vast tapijt. Wil je dat de baby toch op een zachte ondergrond kan spelen is het beter om een groot tapijt te leggen dat je af en toe buiten eens goed kan schrobben. Welke vloerbedekking je ook kiest, hoe meer textuur, hoe minder snel vlekken en vuil zullen zichtbaar zijn.

tapijt in de babykamer

Bij deze babykamer werd een oud tapijt verknipt in een leuke vorm die perfect past bij de meubels. Een leuk en goedkoop idee dat makkelijk toe te passen is in heel wat babykamers!

Verlichting en elektriciteit

Om een veilige en kindvriendelijke babykamer in te richten is het belangrijk kwalitatieve verlichting aan te brengen. Probeer het licht gelijkmatig te verdelen over de kamer en zorg dat de baby nooit rechtstreeks in het licht kan kijken. Schemerlampen en verdoezelende lampekappen zijn dus ideaal. Zorg er ook steeds voor dat contactdozen beschermd zijn en laat nergens losliggende snoeren liggen. Een baby kan hier aan knappelen of zichtzelf vastzetten.

Babykamer behang

Via kinderkamerdecoratie.be krijg je nu 2 euro korting op het babykamer behangpapier van Decoraza. Vul 2EURO in bij het afrekenproces en maak van je babykamer een fantasierijke en educatieve plek.

Ontdek alle babykamer decoratie op Decoraza.be