Tienerkamer inrichting

pluche knuffeldieren kinderkamer

Een kamer die meegroeit

De interesses van de kids veranderen vaak razendsnel. Kies daarom voor kinderkamerdecoratie waarin je gemakkelijk ook variatie kan aanbrengen. Ideaal is muurdecoratie die je gemakkelijk terug kan verwijderen zonder dat je grote werken hoef te doen.


Creatieve decoratie

Zeer populair op jonge leeftijd is muurdecoratie waaraan de kids zelf kunnen helpen. Zo wordt er vaak gekozen voor hele grote kleurposters die de kids zelf kunnen inkleuren, of voor muurstickers die de kids kunnen helpen kleven. Zowel de stickers als de posters zijn vrij gemakkelijk terug te verwijderen zonder sporen na te laten. Kinderen stimuleren om creatief aan het werk te gaan? Voorzie dan speciale kadertjes voor de kindertekeningen. Daarin kunnen ze zelf hun knutselwerkjes plaatsen.

kleurposter kinderkamer

Een gezellige slaapplek

Soms hebben ze weinig zin om onder de wol te kruipen.... Er valt nog zoveel te spelen en te beleven! Kies daarom voor een uitnodigend, gezellig slaapplekje. Ook een leuke bedovertrek kan wonderen doen om ze met plezier te doen gaan slapen. De dekbedovertrek heeft vaak een grote impact op de look van de kamer en kan bovendien eveneens gemakkelijk vernieuwd worden wanneer de kids nieuwe interesses krijgen.

dekbedovertrek kinderkamer

Warme en zachte decoratie

Wanneer ze nog jong zijn, is het een goed idee om te kiezen voor zachte, rustgevende decoratie. Pluche en zachte kleuren doen het dus erg goed. Maar kies ook hier voor een accent dat je terug kan wegnemen, want voor stoere pubers is 'warm en zacht' natuurlijk not done!