Kleuren kinderkamer kiezen - Tips voor het verven van kinderkamers

kinderkamer kleuren

Tips voor het kiezen van kinderkamer kleuren

Het spreekt voor zicht dat kleuren in de kinderkamer een vrolijke boel moeten worden. Het is goed om een gedurfde keuze te willen maken, maar op voorwaarde dat ze tot haar recht komt in je interieur.

 


Kies eerst welke muren je wil verven!

Elke slaapkamer heeft een andere lichtinval, vorm en oppervlakte. Je doet dus best eerst een kleine analyse alvorens muren lukraak te schilderen.Hieronder vind je een mooi voorbeeld hoe kleuren een invloed kunnen hebben op de kinderkamer:

muren verven in kinderkamers

  • Geef niet belichte muren een lichte kleur.
  • Lage kamers ogen groter met een lichtgekleurd plafond.
  • Schilder het raamkozijn en deuren mee met de muren voor een rustgevend gevoel
  • Werk met horizontale lijnen om een lengtegevoel te creĆ«ren.
  • Neem de wand met het meeste lichtinval als accentmuur.

 


Kleuren kiezen - Maak er een vrolijke boel van!

Het spreekt voor zich dat een vrolijke omgeving een positieve invloed heeft op de kids. Je kiest dan ook best voor warme en volle kleuren zoals rood, paars, geel, groen en blauw. Neutrale tinten met grijs en wit zijn ook perfect mogelijk mits een vrolijke aankleding, gebruik van kleurrijke stickers of accentwanden. Kleuren kiezen hangt van meer af dan enkel de laatste trends!


Welke verven gebruiken in de kinderkamer

De kinderkamer is de enige plek waar de kids helemaal uit de bol kunnen gaan. Geef ze dan ook voldoende vrijheid en hou er rekening mee dat ze de muren wel eens kunnen bekladden of vuil maken. Gebruik afwasbare verf en voorzie enkele beschrijfbare wanden met bordverf of witbordverf.

met bordverf schilderen in de kinderkamer


Verf merken kiezen

Wanneer je gaat klussen en op zoek gaat naar verf zal je merken dat er heel wat soorten verf verkrijgbaar zij aan de meest uiteenlopende prijzen. In een intensief gebruikte kamer zoals de kinderkamer kies je best voor kwalitatieve verf die makkelijk te reinigen is wanneer de kids het net iets te bont hebben gemaakt.


Breng ook kleur met decoratie en meubels!

De muren verven of schilderen is zeker niet de enige methode om kleur en warmte te brengen in de kinderkamer. Ook decoratie, meubels en speelgoed kunnen een vrolijke noot brengen. Maak de wanden dus niet te opvallend zodat de kinderkamer bij het aankleden en decoreren niet te druk overkomt.


Nog enkele leuke tips voor het brengen van kleur:

  • Verknip oude tapijten in leuke vormen zoals wolken of dieren.
  • Bekleed kussentjes met verschillende kleurrijke stoffen.
  • Ben je niet handig maak dan gebruik van kinderbehang.
  • Durf experimenteren met verf en kleuren, het is tenslotte de kinderkamer!