Tienerkamer inrichting

meisjeskamer

Meisjeskamer inrichten: Tips en idee├źn

Meisjes zijn helemaal anders dan jongens. Ze hebben een eigen stijl en ze hebben vaker behoefte aan privacy. Ze vinden het heel belangrijk hoe hun kamer er gaat uitzien en ze hebben hier dan ook hun eigen mening over. Probeer daarom met je dochter te overleggen welke kleuren of wat ze heel graag in haar kamer zou willen hebben. Overleg ook eens over wat ze helemaal niet in haar kamer wilt.

 


STAP 1: Kleuren kiezen en schilderen

Je kan diverse kleuren gebruiken in een meisjeskamer. Knalroze, turquoise, paars of zwart/wit zijn moderne kleuren die de kamer een hippe uitstraling heeft. Je kan hier ook gebruik maken van een bepaald thema, voor het kiezen van de kleuren en het inrichten te vergemakkelijken.

meisjes slaapkamer inrichten

muurschilderingen en behang

Je kan de meisjeskamer omtoveren tot een fantasierijke plek vol prinsessen, zeemeerminnen... met het Walltastic behang voor kinderen is het allemaal mogelijk! Hun gamma bestaat uit de meest uiteenlopende tekeningen waarvan er gegarandeert een past in elke meisjeskamer. Op egale muren kan je ook gebruik maken van kinderkamer muurstickers. Deze fleuren de slaapkamer in een mum van tijd op en kunnen later makkelijk verwijderd worden.


Accessoires

Als je gebruikt maakt van een thema, dan kan deze versterkt worden door goed gekozen accessoires. Zorg ervoor dat de accessoires steeds passen bij de inrichting en kies voor matchende kleuren. Om je dochter vele jaren te laten genieten van haar meisjeskamer kies je best ook neutrale vormen zodat ze ook nog gebruikt kunnen worden tijdens hun tienerjaren.


De verlichting in een meisjeskamer

Verlichting is ook een heel belangrijk onderdeel. Het moet hier ook bij de kleuren en het interieur passen. Je kan kiezen voor een felle hanglamp of aan het plafond een kroonluchter. Zorg ook voor licht boven de bureau en in de buurt van de kleerkast. Het is nog altijd belangrijk dat er nog voldoende daglicht in de kamer is!