Kinderbed kopen - tips

kinderbed

Zo vind je het perfecte kinderbed!

In dit artikel kom je alles te weten hoe je een kwalitatief bed moet kiezen voor je kinderen. Met een mengeling van creativiteit, originaliteit, kwaliteit en duurzaamheid kan je een perfect kinderbed kopen waar de kids jaren plezier in zullen beleven.

 

Soorten kinderbedden

Er zijn heel wat kinderbedden op de markt. Hier is een overzicht van de meest gekochte exemplaren met hun voor- en nadelen:


Een hoogslaper of stapelbed

Geen bed dat zo tot de verbeelding spreekt dan een hoogslaper! Kinderen kunnen er in klauteren, voelen hun beschut en fantaseren over knotsgekke avonturen. Helaas brengt een hoogslaper ook enkele praktische problemen mee:

  • Een stapelbed is moeilijker op te maken.
  • Kinderen zijn woelige slapers. Zie dus steeds dat ze niet uit bed kunnen rollen.
  • Een laag plafond zorgt al snel voor problemen als de kids groeien.

Een stapelbeld biedt ook heel wat voordelen in kleine kinderkamers! Onder het bed kan je kiezen voor ingebouwde kasten, een bureau, speelhoek of gewoon voor een extra bed als vriendjes op bezoek komen.

 

autobed cars

Autobed

Een kinderbed in de vorm van een auto is een must have voor veel jongens. Hou er wel rekening mee dat kids het kinderbed snel ontgroeid zijn dus hou de prijs toch een beetje in de gaten. Als je budget vriendelijk wil werken kan je ook een boxspring kopen voor de kids en die vervolgens zelf bekleden met MDF die je zaagt in de vorm van een auto. Dan hoef je hem enkel nog te schilderen en je hebt een autobed op maat van je kind. Uiteraard kan je met deze werkwijze ook kinderbedden maken in de vorm van een kasteel, piratenschip, wolken en zoveel meer...


Nog enkele tips

Kids hebben nooit genoeg bergruimte. Als je een bed koopt is het altijd praktisch te kijken of er ergens ruimte is om speelgoed op te bergen. Is er onderaan voldoende plaats dan kan je ook rolbakken kopen.


je hoeft niet altijd veel geld uit te geven aan design meubels voor de kinderkamer. Je kan ook een kijkje nemen in kringloopwinkels en tweedehandswinkels om op zoek te gaan naar vintage scandinavische meubels. Deze kan je in een tal van hippe kleurtjes krijgen waardoor ze perfect passen in een moderne kinderkamer. Leuke idee├źn en inspiratie voor scandinavische meubels vind je op retrodesign.be.


Kijk in de showroom steeds goed na of het kinderbed van goede kwaliteit is. Kinderen kunnen heel wat ravotten waardoor de constructie extra goed vast moet zitten. Als het bed veel lawaai maakt en beweegt wanneer je er op duwt kies je beter voor een ander model.