Decoreer je kinderkamer met magneetverf en maak de muren magnetisch

magneetbord kinderkamer

Magneetverf in de kinderkamer

Met magneetverf kun je op een creatieve wijze een muur of een object magnetisch maken. Het is een leuke manier om briefjes, tekeningen of kaarten op te hangen met een magneet. Je kunt met magnetische verf een hele muur beschilderen of slechts een deel van de muur onder handen nemen. De verf kun je met een andere kleur overschilderen zodat de kinderkamer één vrolijke ruimte wordt.

 


Hoe werkt magneetverf

De verf bestaat uit een latexprimer waarin ijzerdeeltjes zijn verwerkt. Doordat de ijzerdeeltjes zeer klein zijn kun je deze met het blote oog niet waarnemen. Je ziet dus niks van deze deeltjes van wanneer je de verf op een oppervlakte gebruikt. De verf zelf is niet magnetisch, maar magneten die je op de verf aanbrengt zullen door de ijzerdeeltjes in de verf blijven kleven op het beschilderde oppervlak. Hoe meer lagen van de verf je aanbrengt, hoe sterker de magneten uiteindelijk zullen blijven kleven op de muur. Magneetverf is niet schadelijk voor de gezondheid, ook niet voor jonge kinderen. Zals bij elke verf verlucht je best de kamer wel alvorens ze te gebruiken.

 

Voetbalkamer met magneten

Wat is de prijs van magneetverf

Om een optimale kleefkracht te krijgen is het belangrijk om de verf in meerdere lagen aan te brengen. Een minimum van twee lagen is aanbevolen voor het beste resultaat. Wanneer de verf droog is, kun je testen met een magneet of deze al goed op de muur blijft kleven. Als deze nog niet voldoende blijft kleven kun je nog een laag van de verf aanbrengen, net zolang tot je tevreden bent. Een liter verf is genoeg om een oppervlakte te bedekken van ongeveer 6 vierkante meter. De prijs van de verf verschilt per merk en kwaliteit ervan. Het is niet altijd zo dat de duurdere merken ook een beter resultaat opleveren. Over het algemeen kun je stellen dat een liter verf ongeveer 35 tot 60 euro kost. Magneetverf is niet goedkoop, maar geeft wel een heel leuk effect op de muur van je kinderkamer! Bovendien hoef je ook minder snel te herschilderen omdat de kinderen nu geen duimspijkers en plakband meer gaan gebruiken in hun kinderkamer.

Alle foto's op deze pagina werden gemaakt met magneetverf van Acaza. Een aanrader op gebied van prijs / kwaliteit! .

 

Toepassingsmogelijkheden met magnetische verf

Met deze leuke verf kun je praktisch alle oppervlakken beschilderen om deze magnetisch te maken. Je kunt ervoor kiezen om de hele muur de schilderen. Ook is het mogelijk om een deel van de muur, of een paar kleinere vlakken te beschilderen met de verf. Het is een leuk en handig idee om verf aan te brengen op een muur in de keuken. Zo kun je daar de boodschappenbriefjes, memoblaadjes en tekeningen van de kinderen ophangen. Ook een muur in een kantoorruimte beschilderen kan handig zijn. Voor de kinderen is het leuk om een muur van hun slaapkamer de beschilderen zodat ze deze zelf kunnen versieren met leuke magneetjes en tekeningen. Laat je creatieve geest de loop en bedenk nog meer objecten die je met de verf kunt beschilderen. Zo kun je bijvoorbeeld ook deuren of de zijkant van een kast beschilderen met de magnetische verf. De verf is overschilderbaar met een andere kleur zodat je de kinderkamer toch kleurrijk kan aankleden. Hierdoor past de muur volledig bij de rest van het interieur.

Magneetverf in de kinderkamer