Kinderkamer muurtekeningen maken - voorbeelden en tips

muurtekeningen

Muurtekeningen in de kinderkamer

Ben je graag creatief bezig dan kan je heel wat geld uitsparen door zelf met muurverf tekeningen te maken in de kinderkamer. In dit artikel vind je een overzichtelijk stappenplan en verschillende werkwijzen terug om muurtekeningen te maken.

 


Stappenplan en werkwijzen

Alvorens je begint met het plaatsen van een muurtekening moet je er eerst voor zorgen dat de achtergrond volledig afgewerkt is. Kies voor één neutraal basiskleur of kies voor een achtergrond met gras en wolken of de zee en het strand.


STAP 1: De kladversie aanbrengen

De makkelijkste methode om een tekening over te tekenen op de muur is door gebruik te maken van een projector. Als je deze zelf niet hebt kan je hem misschien wel uitlenen op de school van ja kinderen.prijs ontkalken
Wanneer je de tekening wil overtekenen zonder houvast begin je best met de grote contouren uit te zetten met een zachte potlood.

Ben je tevreden over de tekening dan kan je de verkeerde lijnen uitgommen en de juiste lijnen iets krachtiger doortekenen. Gebruik zeker geen vette producten zoals krijt want deze zullen de verf afstoten.

 

STAP 2: Ga na hoeveel verf en kleuren je nodig hebt

Geef de in te kleuren vlakken elk hun eigen nummer naargelang het gebruikte kleur. Om meer kleurschakeringen te krijgen voorzie je best ook witte verf om je kleuren te mengen. Durf kleuren kiezen die voldoende contrasteren zodat de muurtekening mooi uitkomt

 

muurschildering

STAP 3: Verf eerst de donkerste vlakken

Werk steeds van donker naar lichte kleuren. Wanneer je met een donker kleur per ongeluk op een geverfde lichte kleur komt zal je heel wat moeite moeten doen om het weer goed te krijgen.

 

STAP 4: Breng schaduwvlakken aan

In deze stap doe je de tekeningen tot leven komen! Neem je gebruikte kleuren verf en maak ze lichter met witte verf of donkerder met zwarte verf naargelang het gewenste schaduweffect. Neem vervolgens een zachte doek of vod en dop deze zachtjes in de verf. Ga nu met de vod zachtjes over de zijkanten van de tekening. Probeer het kleurverschil zo klein mogelijk te houden om een realistisch effect te verkrijgen.

 

Prijs van een muurtekening

Wanneer je de volledige kinderkamer wil schilderen met een muurtekening mag je al snel rekenen op 3 à 4 volle dagen werk. De prijs van je muurtekeningen zal afhangen van de oppervlakte en het aantal gebruikte kleuren. Voor een gewone slaapkamer van 3 op 4 meter mag je rekenen op een budget van 100 à 200€

Snelle en goedkope alternatieven voor muurtekeningen

Ben je niet de handigste thuis of heb je geen tijd om zelf de muurtekeningen te maken dan kan je ook gebruikmaken van stickers of behang. Lees onderstaande artikels voor meer informatie:

- Kinderkamer behang en posters
- stickers voor het decoreren van kinderkamers

tekening voor kinderen in de slaapkamer