Kinderkamer stickers - muurstickers en tekeningen

muurstickers voor de kinderkamer en speelkamer

Stickers voor kinderkamers

Met muurstickers kan je op minder dan een uurtje de kinderkamer een volledig nieuwe uitstraling geven. Je kan kiezen voor één levensgrote sticker maar ook voor complete sets waar je de volledige slaapkamer mee kan decoreren. In dit artikel kom je alles te weten over de soorten stickers, plaatsing, voordelen, nadelen en leuke en goedkope webshops.


Muurstickers kopen in webshops

Webshops zijn de ideale plek voor het vinden van muurstickers. Online zijn ze vaak een pak goedkoper dankzij het rechtstreeks verkopen aan de klant en bovendien is het aanbod ook vaak uitgebreider. Verzendkosten zijn ook verwaarloosbaar dankzij het compacte formaat. In België en Nederland kan je terecht bij Acaza. Deze hebben een grote collectie muurstickers voor je interieur op te frissen. Neem zeker ook een kijkje naar de rubriek kinderkamer muurstickers


Magnetische Muurstickers

Een effen muur met daartegen enkele magnetische bollen. Erg mooi om de kinderkamer een originele toets te geven! Kies voor het lievelingsdier of de lievelingsdieren van de jongsten en zorg zo voor een magnetisch plekje waarop de kids hun mooiste tekeningen kunnen vastmaken met magneetjes.

magneetsticker uil


Creatieve Krijtbordstickers

Deze silhouetten van dieren zorgen niet alleen voor een unieke finishing touch. Je kan er bovendien ook op schrijven, of magneetjes op vastmaken. Ook deze zijn erg leuk voor de kinderkamer! Bovendien zullen kinderen van elke leeftijd deze stickers ongetwijfeld leuk vinden.

olifant krijtbordsticker


Voordelen en nadelen van muurstickers


Voordelen

  • Muurstickers zijn snel aan te brengen.
  • Een relatief goedkope oplossing om de kinderkamer op te frissen.
  • Gevarieerd aanbod aan tekeningen en modellen.
  • Stickers plaatsen vergt geen handigheid.

 

Nadelen

  • Goedkope stickers kunnen plakkerige lijmsporen achterlaten bij het verwijderen.

 

Stickers verwijderen

Om de wanden zo weinig mogelijk te schenden maak je best gebruik van een verfkrabber en haardroger. Warm de sticker voorzichtig op zodat de lijm kan soepel worden en maak hem vervolgens zachtjes los met de verfkrabber. Als je de wanden opnieuw gaat verven is het belangrijk na te gaan of alle lijmresten verwijdert zijn. Schilderen over lijm zal het oppervlak doen glanzen en verf zal snel afpellen. Je kan dit makkelijk oplossen door de lijm er af te schuren met licht korrelig schuurpapier.