Hoe voorkom je dat verf bloedt onder stencil op hout?

Nu is het tijd om het sjabloon te verwijderen en het is het beste om dit te doen voordat de verf droogt. Til het sjabloon voorzichtig op van het ene uiteinde naar het andere. Omdat de verf nog nat is, is het gemakkelijk om eventuele doorbloeding te repareren, hoewel je er geen zou moeten hebben. Het sjabloon omhoog trekken voordat de verf droogt, is ook de beste manier om te voorkomen dat de verf afbladdert met stencils.

We gebruiken Oracal 631 promotionele cal vinyl. Ik heb me afgevraagd of ik verschillende soorten zou proberen, zoals 341 en oramask 813? Wat raad je aan? Acrylverf is de perfecte verf om op hout te gebruiken. Het is relatief goedkoop, het is stroperig en minimaliseert daarom het bloeden in het hout. Het is semi-permanent en smeert niet uit nadat het is opgedroogd.

Ze zijn er ook in een verscheidenheid aan echt levendige kleuren. Voor het dressoir van mijn grootmoeder gebruikte ik latexverf in Benjamin Moore Hale Navy, want dat is wat ik gebruikte om de rest van het dressoir te schilderen en ik wilde dat het precies bij elkaar paste. Dat komt omdat een platte verfglans minder opvalt dan het gebruik van een verf met een hogere glans die licht reflecteert. GRATIS onmisbare schildertips voor meubels - Zorg ervoor dat je mijn tijdbesparende tips voor het schilderen van meubelprojecten downloadt die beschikbaar zijn in mijn gratis bronnenbibliotheek.

De zelfklevende achterkant op het vinyl is belangrijk voor het schilderen van houtstencils omdat het bloeden van de verf minimaliseert. Dus de mod-podge wordt geverfd en vult die kleine horizontale ruimte waar de verf mogelijk onder het sjabloon zou kunnen sijpelen. Als er een grote klodder verf is die je wilt verwijderen of op zijn minst wilt minimaliseren, kun je altijd een beetje ontsmettingsalcohol en penseel gebruiken om een deel van de acrylverf eraf te halen. Als u een sjabloon toevoegt aan een geverfd bord of geverfd meubelstuk, moet u vóór de eerste verflaag schuren.

Ik zou ook denken dat het gebruik van spuitverf in plaats van acrylverf prima zou zijn, ik heb het gewoon niet gedaan. Dit klinkt misschien gek, maar als je verf vloeibaar en dun is, zal het automatisch proberen te bewegen, veel van de goedkope ambachtelijke verven kunnen veel water bevatten, als ik in mijn studio schilder, gebruik ik DecorArt Americana. Zorg er ook voor dat je maar een heel kleine hoeveelheid verf op je spons of borstel gebruikt, zelfs als dat betekent dat je een paar lagen verf moet doen. Om deze reden wilt u het oppervlak voorbereiden voordat u begint met schilderen om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk oneffen plekken zijn wanneer het tijd is om te schilderen.

Omdat je maar een heel dun laagje verf tegelijk toevoegt, is de kans groot dat je een paar lagen wilt doen om een goede dekking te krijgen, vooral als je met witte verf over hout schildert. De witte verf verzegelt de randen van het sjabloon, zodat de volgende kleur verf niet onder het sjabloon kan sijpelen en een puinhoop kan veroorzaken. Dus als u een wit geverfd canvas stencilt, plaatst u uw sjabloon op zijn plaats en schildert u een laag van hetzelfde wit over het sjabloon.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *