Welke verf moet ik gebruiken met stencils?

Dus als je ooit een fout maakt bij het stencilen van je muren, is het gemakkelijk om over de fout te schilderen met een platte glansverf en vervolgens het gebied opnieuw te stencilen met geweldige resultaten. Voor muren raden we een acryl- of latexverf van goede kwaliteit aan. Je kunt op bijna alles stencil, maar niet alles, zoals ruwe of zwaar gestructureerde oppervlakken. Omdat het sjabloon niet plat op een gestructureerd oppervlak kan liggen, zal de verf bloeden onder gebieden die niet in contact komen met het oppervlak.

Schuur ruw gestructureerd hout af of schraap en schuur losse of gebarsten verf voordat u begint. Ik heb een youtube-video bekeken en deze vrouw zei dat je eerste verflaag was als je stencil op zijn plaats zit, is de achtergrondkleur, dit verzegelt randen rond stencil, bloedingen voorkomen Gebruik mod poude om je stencil te verzegelen voordat je gaat schilderen, eerst laten drogen. Het soort verf dat je kiest, hangt af van het oppervlak dat je schildert en het soort effect dat je van plan bent te creëren. Veel ambachtslieden denken dat acrylverf de beste stencilverf is omdat het extreem veelzijdig, gebruiksvriendelijk en goedkoop is.

Dit geldt vooral voor verse verf, omdat het weken kan duren voordat het volledig uithardt, zelfs als deze droog aanvoelt. Wanneer u spuitverf over het sjabloon aanbrengt, houdt u het blik verticaal ongeveer 4 tot 6 inch van het te schilderen oppervlak. Maar ik heb de muren rond mijn afgeschermde veranda geverfd en de verf had geen probleem om aan het scherm te blijven plakken toen ik het per ongeluk poetste, lol. Omdat je maar een heel dun laagje verf tegelijk toevoegt, is de kans groot dat je een paar lagen wilt doen om een goede dekking te krijgen, vooral als je met witte verf over hout schildert.

De witte verf verzegelt de randen van het sjabloon, zodat de volgende kleur verf niet onder het sjabloon kan sijpelen en een puinhoop kan veroorzaken. Om u te helpen de beste verf voor uw project te selecteren, onderzoekt u de verschillende soorten verf en leert u over de soorten oppervlakken waarop ze het beste werken. Zorg er ook voor dat je maar een heel kleine hoeveelheid verf op je spons of borstel gebruikt, zelfs als dat betekent dat je een paar lagen verf moet doen. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten verf — van latex muurverf tot speciale stencilverf en verfcrèmes.

Latexverf is betaalbaar en misschien heb je zelfs extra verf in je huis opgeslagen van een eerder project.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *