Wat moet er eerst in een kamer worden geschilderd?

Het plafond moet altijd eerst worden geverfd. Hierdoor kunt u het oppervlak effectief bedekken met ten minste twee lagen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over overspuiten (het effect van overtollige verf die op de wanden wordt gespoten) door de roller. Als je je hele kamer een opknapbeurt geeft, schilder dan altijd eerst het plafond. Plafondverf kan na verloop van tijd verouderen en uw kamer een gele cast geven.

Soms is het schilderen van een plafond een van de beste dingen die je kunt doen om een kamer te verbeteren, vooral als het al tientallen jaren wordt genegeerd. Afsnijden met de plafondkleur op de muren is absoluut prima en wordt aangemoedigd omdat je een schonere rand hebt zodra de muren zijn geverfd. Soms slaan mensen het plafond over omdat ze de vergeling van tijd niet opmerken. Zodra de muren zijn geverfd, zien ze het plafond als oud en groezelig.

Plafondschildering is snel en niet erg duur. Zodra de kamer klaar is om te schilderen, kun je het beste van boven naar beneden werken, aan het plafond beginnen en je een weg naar beneden werken. Begin met het goed roeren van je verf en snijd vervolgens op een veilige ladder langs het plafond in met een borstel. Vervolgens kunt u met behulp van een roller die aan een verlengpaal is bevestigd, de rest van het plafond schilderen.

Herhaal dit proces bij het schilderen van de muren, gebruik een borstel voor de randen en vervolgens een roller, vergeet niet om van boven naar beneden te werken. Gebruik bij het schilderen van deuren en ramen een klein penseel, breng ten minste twee lagen houtbewerkingsverf aan en vergeet niet om voldoende droogtijd tussen de lagen toe te staan. Ik herinner me dat toen ik voor het eerst de kamers in mijn huis begon te schilderen, ik mijn vader naar alles vroeg. Schilder ik eerst het plafond? Wat voor soort verf gebruik ik aan het plafond? Wat is het verschil tussen satijn en plat en halfglanzend? Wat voor soort verf is het beste voor het schilderen? Moet ik schilderstape gebruiken?.

Primer en schilder eerst het plafond, daarna je muren. Begin in een hoek schuin tegenover de uitgang van de kamer. Schilder een strook van 2 inch breed op de vloer waar deze tegen de muur komt of de bekleding. Als je roldeksels opnieuw wilt gebruiken, gebruik dan de gebogen rand van een 5-in-1 gereedschap om de overtollige verf onder stromend water te verwijderen (ze zijn ook handig voor het openen van een verfblik, het verwijderen van nagels en het schrapen).

Omdat deze laag meestal wordt uitgevoerd in een hoogglanzende (en soms op olie gebaseerde) verf, wilt u geen veegbewegingen van deze verf de muur laten bereiken waar de glans kan verschijnen door de matte muurverf die vervolgens moet worden aangebracht. Het heeft allemaal te maken met de grootte van je canvas; nieuw geverfde bekleding is misschien merkbaar, maar het zal niet helemaal dezelfde impact hebben als een laag muurverf. Je hebt een goede trimborstel en rollers nodig met de juiste dutdikte voor de verf die je gebruikt en het oppervlak dat je schildert. Een 5-in-1 of 7-in-1 tool kan heel wat problemen voor u oplossen, van het schrapen van verfschilfers en het reinigen van uw verfrollers tot het verwijderen van nagels.

Welk oppervlak u ook het eerst schildert, u wilt het beschermen tegen de tweede verfkleur die u gaat gebruiken door het te bedekken met de zachte tape. Wanneer u muurverf koopt bij een huisverbetering of verfwinkel, ziet u een reeks verschillende verfkwaliteiten. Ze weten hoe ze de juiste applicatieprocessen en verf moeten gebruiken voor deze afwerkingsstap, zodat je kamer er compleet uitziet en de afwerking nog jaren meegaat. Leren hoe je een kamer moet schilderen, kan inhouden dat je de stappen voor het schilderen van muren en plafonds onder de knie krijgt, evenals een zorgvuldige voorbereiding en opruiming.

Hoewel plafondschildering aan het interieur niet de meest gecompliceerde schildertaak is, is er geduld voor nodig om precies goed te doen. De volgende stap bij het schilderen van een kamer is om schilderstape te gebruiken om je lijstwerk, ramen en deuren te maskeren. De juiste gereedschappen en materialen die nodig zijn om een binnenruimte te schilderen, zijn gereedschappen van hoge kwaliteit en geschikt voor de klus. Maar aan de andere kant hangt dat ook af van welke kleur je schildert en over welke kleur je schildert.

Probeer je verfmonsters te combineren met zachte meubels die al in de kamer zijn of naast potentiële stoffen en texturen als je de hele kamer opnieuw inricht, inclusief gordijnen, kussens en meubels. Leer de juiste volgorde om een kamer te schilderen met deze eenvoudige gids, koop vandaag nog alles wat je nodig hebt om je huis te transformeren in The Paint Shed. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *