Wat voor soort verf gebruik je voor muurstencils?

Voor muren raden we een acryl- of latexverf van goede kwaliteit aan. We houden ook van Benjamin Moore „Ben platte verf voor het stencelen van muren. Je kunt op bijna alles stencil, maar niet alles, zoals ruwe of zwaar gestructureerde oppervlakken. Omdat het sjabloon niet plat op een gestructureerd oppervlak kan liggen, zal de verf bloeden onder gebieden die niet in contact komen met het oppervlak.

Schuur ruw gestructureerd hout af of schraap en schuur losse of gebarsten verf voordat u begint. Ik heb een youtube-video bekeken en deze vrouw zei dat je eerste verflaag was als je stencil op zijn plaats zit, is de achtergrondkleur, dit verzegelt randen rond stencil, bloedingen voorkomen Gebruik mod poude om je stencil te verzegelen voordat je gaat schilderen, eerst laten drogen. De beste verf voor muurstencils is acrylverf (zowel ambacht als kunstenaar) of latexverf. Ze hechten ook aan muren, hout en meubels.

Ze hebben een dikkere consistentie (maar niet te dik en gummy), dus ze zorgen voor een goede dekking en vrij gemakkelijk om mee te werken. Deze stap is optioneel, maar als je superstrakke lijnen wilt, is deze stap een game-changer voor je. Kortom, voordat je in de stencilkleur schildert, schilder je eerst het hele sjabloon in heldere acrylverf of in de verf van je originele muurkleur. Vervolgens wordt de kleur van de stencilverf bovenop geverfd, maar deze hoeft nergens doorheen te bloeden omdat de eerste verf dat al deed.

Laad je gereedschap (kwast of roller) met verf en los het overtollige op een papieren handdoek of karton en begin met schilderen. Nog een tip terwijl je je kamer stencilt - ik realiseerde me dat de meest voorkomende reden waarom mijn stenciling ongelijk was, de opbouw van verf op mijn sjabloon was. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten verf — van latex muurverf tot speciale stencilverf en verfcrèmes. Ik heb verschillende lagen gele verf geverfd met superzware mengsels van verftexturizer - ik gebruikte meestal de grote korrel, maar ik gebruikte ook de zandafwerking (mijn muren hadden veel schade).

Om u te helpen de beste verf voor uw project te selecteren, onderzoekt u de verschillende soorten verf en leert u over de soorten oppervlakken waarop ze het beste werken. Latexverf is betaalbaar en misschien heb je zelfs extra verf in je huis opgeslagen van een eerder project. Veel ambachtslieden denken dat acrylverf de beste stencilverf is omdat het extreem veelzijdig, gebruiksvriendelijk en goedkoop is. Het soort verf dat je kiest, hangt af van het oppervlak dat je schildert en het soort effect dat je van plan bent te creëren.

Zelfs als ik dit deed, zou er uiteindelijk genoeg verf ontstaan dat ik mijn stencil volledig zou moeten reinigen om mooie strakke lijnen en een gelijkmatige verdeling van verf te krijgen. Wanneer u spuitverf over het sjabloon aanbrengt, houdt u het blik verticaal ongeveer 4 tot 6 inch van het te schilderen oppervlak. De gedurfde afbeelding met die verfkleur is prachtig en ik heb al het web afgezocht naar stencilmogelijkheden voor mijn eetkamer. Vervolgens laat je deze verf drogen (houd het sjabloon op zijn plaats) en ga je er dan overheen in de stencilverfkleur.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *