Wat voor soort verf moet ik gebruiken op houten meubels?

Meer tips voor het schilderen van houten meubels Voor meubels is het het beste om een satijnen of halfglanzende afwerking te gebruiken in een latex of een verf op oliebasis. Als u kiest voor een latexverf, is een latexprimer een uitstekende keuze voor de meeste toepassingen. Je basis latex muurverf is te vinden bij elke ijzerhandel, kan worden gebruikt bij het schilderen van meubels met houten oppervlakken. We denken dat de beste meubelverf die je kunt kopen de Rust-Oleum Chalked Furniture Paint is.

Het vereist geen schuren of primen voor gebruik, dus het is geweldig voor alle vaardigheidsniveaus, het is verkrijgbaar in negen verschillende kleuren en het is gemakkelijk aan te brengen en heeft een lage VOC. Als je een doe-het-zelfproject wilt proberen, maar er niet veel tijd aan te besteden hebt, dan is deze Rust-Oleum Chalked Furniture Paint een geweldige go-to voor eenvoudig meubelschilderen. Na het bemonsteren van dit product bij ons thuis, ontdekten we dat schuren of primen niet nodig was voor het aanbrengen, en omdat het een product op waterbasis is, ruikt het niet te krachtig of gaf het sterke dampen af, dus het kon gemakkelijk binnenshuis worden aangebracht met slechts een paar vellen kranten die ter bescherming zijn neergelegd. Deze Rust-Oleum Gloss Furniture Paint is voor gebruik op een groot aantal oppervlakken, waaronder hout, metaal, gips, metselwerk of ongeglazuurd keramiek, en het is ook duurzaam genoeg voor gebruik buitenshuis.

Je zult merken dat het hinier is dan de standaard satijnverf, wat opnieuw afgewerkte stukken een professioneler ogende afwerking geeft. Het is verkrijgbaar in 10 kleuren, variërend van klassieke neutrale kleuren tot gedurfde kleuren, zoals jagersgroen en appelrood. We hebben de rode, marineblauwe en witte tinten gebruikt, allemaal tot groot succes. Als je een klein stukje nieuw leven wilt geven, en snel, is spuitverf de juiste keuze.

Onze favoriet is Rust-Oleum Painter's Touch 2X Spray Paint, die we op alles hebben gebruikt, van oude plantenbakken tot spaarzame nachtkastjes tot goedkope fotolijsten. Je zult merken dat deze verf verkrijgbaar is in tal van kleuropties, van subtiele blauw en neutrale kleuren tot rood van brandweerauto's en mosterdgeel. Veel van de neutrale tinten zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals hoogglans of mat. Als u geen kleur kunt vinden in de gewenste afwerking, kunt u uw project eenvoudig spuiten in de 2X heldere verf, die wordt geleverd in glans, halfglans of mat.

Toegegeven, de krijtverf van Behr kan op maat worden besteld in honderd kleuren. Maar als u uzelf een reis naar uw plaatselijke ijzerhandel wilt besparen, bekijk dan Country Chic Chalk-Style verf. Het kan online worden besteld in 55 verschillende kleuren, waaronder meerdere tinten wit, 10+ tinten groen, prachtig roze, zwart en meer. Als u meubels wilt schilderen, moet u latex of verf op oliebasis gebruiken die een satijnen of halfglanzende afwerking heeft.

Ongeverfde primer mag nooit op de grond blijven liggen. Een latexprimer is een uitstekende keuze voor de meeste toepassingen wanneer u kiest voor latexverf. Primer op oliebasis kan worden gebruikt met latexverven, maar primer op oliebasis moet ook worden gebruikt met verven op oliebasis. De primer op oliebasis biedt superieure hechting en vlekblokkering, maar heeft ook een sterke geur.

Voor binnenmeubels werken latex- of olieverven goed en zijn er tal van kleuropties beschikbaar. Rust-Oleum's Stops Rust Protective Enamel Paint is de borstelversie van de klassieke spuitemail, oliegebaseerde formule van het bedrijf. Het creëert een beschermende coating om tafels, kasten en bijzettafels er weer nieuw uit te laten zien. Elke verf kan een beetje worden geschuurd om een versleten look te geven, en acryl (zoiets als General Finishes Milk Paint of Fusion Mineral Paint) zou er leuk uitzien als een beetje versleten, maar zou toch een mooie duurzame afwerking geven.

Ik heb nog nooit Amy Howard krijtverf gebruikt, maar elk ander merk dat ik van krijtverf heb gebruikt, heb ik geen problemen gehad met chippen (tenzij ik over iets schilderde dat eerder was geverfd en die verf afbrak, waardoor de krijtverf ermee werd meegenomen). Als u op zoek bent naar een natuurlijke verf voor meubels met een iets dunnere textuur dan kalkachtige verf, maar veel karakter, dan is melkverf misschien het juiste type voor u. Ik heb eigenlijk alleen over uitgeharde was geschilderd met krijtverf, maar ik denk echt dat GF-melkverf prima hecht. Ik wil wat oude keukenkasten overschilderen om ze opnieuw te gebruiken voor gebruik in de wasruimte en ik ben een beetje nerveus om aan de slag te gaan.

Het afgelopen jaar schilderde ik een hele grote, zeer rode muur en wist dat ik verschillende soorten verf moest testen. Ik heb een hele slaapkamerset geschilderd voor mijn dochter, (ik heb het gevoel dat ik net een latexverf heb gebruikt met een poly toplaag). Het schilderen van houten meubels verschilt enigszins van het aanpakken van hout wanneer u een kamer schildert; in beide gevallen is voorbereiding echter de sleutel tot het bereiken van een professionele afwerking. De stijve kwaliteit van een verflaag op oliebasis verdedigt effectiever tegen deze gebreken dan een zachtere en minder duurzame verflaag op waterbasis.

Ik had geen idee van al die details en mijn volgende poging met krijtverf is om er een deel van een tapijt mee te schilderen, niet het hele ding, alleen aan de zijkanten. We gebruikten een grijsblauwe tint genaamd Elegance om een antieke houten bureaustoel te schilderen, en na twee verflagen zag het er goed als nieuw uit. Gebruik een verf op basis van alkyden in plaats van een verf op basis van plantaardige olie op vochtblootgestelde kasten, omdat het na verloop van tijd minder snel geel wordt, een keerzijde van verf op basis van plantaardige olie. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *