Kun je acrylverf gebruiken met stencils?

Acrylverf is een goed medium om mee te stencelen, maar er moet op worden gelet dat er geen bulk en stijve lagen ontstaan die barsten en schillen als ze worden gebogen of na verloop van tijd. Door de lagen dun en licht te houden, kunt u acrylverf met succes gebruiken voor stenciling en een scherpe en duidelijke stencil krijgen. Plaats je sjabloon gewoon waar je het wilt, misschien zet het vast met wat paperclips. Plaats acrylverf in het midden van het sjabloon en begin het te deppen met een spons.

Wanneer u spuitverf over het sjabloon aanbrengt, houdt u het blik verticaal ongeveer 4 tot 6 inch van het te schilderen oppervlak. Veel ambachtslieden denken dat acrylverf de beste stencilverf is omdat het extreem veelzijdig, gebruiksvriendelijk en goedkoop is. Als u twee lagen wilt gebruiken, wacht dan tot de eerste laag droog is, schilder dan de tweede laag en tilt u de verf op met de doek terwijl deze nat is. De verf is in het begin koppig en gaat niet meteen in het sjabloon, maar werk hem gewoon rond en voeg indien nodig wat meer verf toe.

Om u te helpen de beste verf voor uw project te selecteren, onderzoekt u de verschillende soorten verf en leert u over de soorten oppervlakken waarop ze het beste werken. Probeer te genieten van hoe de kleuren op elkaar inwerken, hoe de verf onder het paletmes stroomt, en wees voorzichtig dat u langzaam werkt, zodat u het sjabloon niet verplaatst of per ongeluk veel verf plaatst zodat het bloedt. Ik denk dat het komt omdat de spons de mogelijkheid heeft om de acrylverf op te nemen en alle verf te gebruiken die hij doordrenkt is. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten verf — van latex muurverf tot speciale stencilverf en verfcrèmes.

Latexverf is betaalbaar en misschien heb je zelfs extra verf in je huis opgeslagen van een eerder project. Terwijl de verf nog nat is, plaatst u een sjabloon op de pagina en tilt u met een natte doek de verf op door het sjabloon. Het soort verf dat je kiest, hangt af van het oppervlak dat je schildert en het soort effect dat je van plan bent te creëren.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *