Wat voor soort verf moet ik gebruiken op kindermeubels?

Bij het schilderen van kindermeubels is het belangrijk om een verf met een lage VOC te kiezen, zoals True Value EasyCare Ultra Premium Interior Paint. Deze hoogwaardige verfproducten bevatten minder vluchtige organische stoffen (VOS). In vergelijking met traditionele latexverven geven deze producten minder dampen vrij. Verven zijn er in verschillende afwerkingen die bekend staan als de glans.

Glanzende afwerkingen variëren van dof tot glanzend. Platte en eierschaalafwerkingen hebben de laagste glans. Een lagere glans maakt onvolkomenheden minder opvallend; laagglanzende verven zijn echter erg moeilijk schoon te maken. Een vochtige spons of doek kan watersporen achterlaten op een vlakke verfafwerking en vuile vingerafdrukken kunnen onmogelijk te verwijderen zijn.

Omdat kinderen berucht zijn om vlekken en spatten, zijn platte verven niet goed geschikt voor alles wat in de kamer van een kind gaat. Satijnen en halfglanzende verven geven meubels een glans met een licht reflecterend oppervlak en ze zijn veel gemakkelijker schoon te maken. Kies voor een schitterende glans en het gemakkelijkst te reinigen oppervlak met een hoogglanzende afwerking. Acrylverf is een ander type verf op waterbasis voor meubels dat nauw verwant is aan latexverf.

Kleurdeeltjes worden gesuspendeerd in een acrylpolymeer en bieden rijk pigment met een gladde afwerking. Het kan op verschillende oppervlakken worden aangebracht, waardoor het een veelzijdige verfsoort voor meubels is. Het wordt echter vaak verkocht in kleine containers, waardoor het een betere keuze is voor kleinschalige projecten, zoals consoletafels, fotolijsten en andere accentstukken. Melkverf is de meest voor de hand liggende eerste keuze voor houten speelgoed.

Het is de enige 100% natuurlijke verf en het is de veiligste keuze. ECOS-verven en andere acrylverf kunnen ook op speelgoed worden gebruikt. Zodra deze verven zijn uitgehard (na twee weken). ECOS Paints zijn EN-71 gecertificeerd voor gebruik op kinderspeelgoed.

Ze onthullen al hun ingrediënten en gebruiken geen methylisothiazolinon. Halfglanzende verf zorgt voor een ietwat harde afwerking, terwijl de glanzende glans het schoonmaken vergemakkelijkt. Terwijl verf nog steeds schilfert en schilfert met regelmatige slijtage wanneer het niet wordt bedekt met een heldere beschermende afwerking, zijn halfglanzende verven gemakkelijk bij te werken. In tegenstelling tot hoogglanzende verven, maakt deze variëteit het eenvoudig om vingerafdrukken te maskeren met regelmatig afstoffen, en in tegenstelling tot matte en satijnen verfafwerkingen, zal het niet schuren met regelmatige, zachte reiniging.

Een vochtige, zachte doek verwijdert stof en verse morsen, terwijl een doek en een mild reinigingsmiddel of huishoudelijke reiniger bedoeld voor geverfde afwerkingen hardnekkige vlekken elimineert. Vermijd schurende dingen, inclusief schuursponsjes en stijve borstels; ze schuren zelfs glanzende verven. Een ander geweldig product van Rust-Oleum om te overwegen voor je babybedje is de Rust-Oleum Milk Paint Finish. Geformuleerd voor decor en huismeubilair, zal de Milk Paint Finish geweldig zijn om kleur te geven aan een kinderkamer.

Verven op waterbasis zullen het moeilijk hebben om zich te hechten aan een oppervlak dat eerder is geverfd met verf op oliebasis. Babyveilige verf voor babybedjes moet laag of nul VOS zijn, omdat baby's het grootste deel van hun tijd in deze wiegjes doorbrengen en ze gedurende lange tijd aan de verf blootstellen. Het risico op schilderen neemt toe met de toevoeging van een baby in huis, omdat kinderen vatbaarder zijn voor de dampen dan volwassenen. Hoewel, als je melkverf doet met het bindmiddel, het waarschijnlijk zal werken en prima aan de eerste laagverf blijft plakken.

Ik ben onlangs verhuisd en de plaats die ik huur heeft donkere muren en hoopte er overheen te schilderen met een witte verf. Ik heb eigenlijk alleen over uitgeharde was geschilderd met krijtverf, maar ik denk echt dat GF-melkverf prima hecht. Wees speels door een bureaublad te schilderen met krijtbordverf zodat je kind erop kan tekenen, of een kast met magnetische verf zodat je magneten kunt gebruiken om er foto's, berichten en schoolpapieren aan op te hangen. Of je nu een stuk donker of licht schildert, je zou maar twee lagen nodig hebben als je een meubelverf van hoge kwaliteit gebruikt.

Opgemerkt moet worden dat acrylverf meer elasticiteit heeft om afbrokkelen of barsten te weerstaan dan sommige andere soorten verf op waterbasis. Ouders moeten overwegen welke verfcoatings het veiligst, het meest praktisch en het aantrekkelijkst zijn in een kinderkamer. Het afgelopen jaar schilderde ik een hele grote, zeer rode muur en wist dat ik verschillende soorten verf moest testen. Als je ooit meubels hebt geverfd of bent gaan kijken hoe je meubels moet schilderen, heb je alle verschillende soorten verf gezien waarvan mensen zweren dat het de beste verf voor meubels is.

In tegenstelling tot andere, meer conventionele verf voor meubels, kan er een beetje een leercurve zijn bij het eerste gebruik van krijtachtige verf. Ik heb geen probleem met de voorgemengde soort, maar zoals ik het type verf hieronder beschrijf, weet gewoon dat ik het heb over echte melkverf op poederbasis. Ik „heb je verfprimer bestudeerd en ik weet nog steeds niet naar welke merken ik moet zoeken in acrylverf voor mijn projecten. Het is altijd het beste om een satijnen of halfglanzende verfglans te gebruiken en u kunt een latex- of olieverf gebruiken.

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *