Welke kleur schilder je de kinderkamer?

Kinderkamer; 3 Vivid Green. Rood is een bijzonder stimulerende kleur. Sommige onderzoeken tonen aan dat rood zelfs je hart en ademhalingsfrequentie verhoogt. Het is aangetoond dat het kinderen energie geeft en mogelijk de focus vergroot, waardoor het een populaire accentkleur is voor klaslokalen.

Te veel blootstelling aan rood lijkt echter agressie te kunnen veroorzaken bij sommige kinderen, vooral peuters. Het ontwerpen van een kinderkamer kan leuk en vreugdevol zijn, omdat je je best doet om hun persoonlijkheid en interesses te interpreteren. Moshi zegt dat jonge kinderen beter reageren op lichte kleuren dan donker en dat een zacht kleurenpalet hen beter kan helpen ontspannen. Het is belangrijk om niet alleen de juiste kleuren te kiezen zodat je kind ontspannen kan zijn, maar ook om ze te helpen gemakkelijk te slapen na een lange en stimulerende dag.

Als er felle kleuren zijn waar je kind dol op is, is een tint van die kleur die kalmerend is misschien het beste. Geschilderd in Dulux's Spring Breeze 2 (opent in nieuw tabblad), is de felgele verfkleur naar de muur gedragen, die het schema prachtig met elkaar verbindt - en een opvallend resultaat creëert. In deze kamer van Havenly zijn de muren beschilderd met Benjamin Moore's Roet en gecombineerd met fris wit en kleurrijke accenten. Deze van California Shutters (opent in een nieuw tabblad) kunnen in elke verfkleur worden besteld die past bij uw bestaande schema of om een neutrale kamer op te fleuren.

Het creëren van een dynamisch verfkleurenschema voor kinderkamers kan heel leuk zijn, waardoor een toevluchtsoord ontstaat dat perfect is om te slapen en te spelen. Of je nu een kinderkamer ontwerpt of de kamer van je tween een make-over geeft, beslissen welke kleur je de muren moet schilderen, kan een ontmoedigende beslissing zijn. Kinderen die spelen in kamers met oranje kleurenschema's hebben de neiging om meer coöperatief, extravert en zelfverzekerd te zijn. Om de ruimte een beetje lichter te maken, moet u lichte kleuren introduceren voor contrast en tegelijkertijd meer bekendheid van de verfkleur creëren.

Warme taupe of zachtgroene tinten zijn ideale verfkleurenschema's voor kinderkamers en kinderdagverblijven, vooral als je het geslacht van je baby niet voor de geboorte wilt weten - of gewoon een genderneutrale look wilt die gemakkelijk te updaten is. Oudere kinderkamers kunnen moeilijk goed te krijgen zijn, omdat tieners vaak van donkerdere, humeurigere kleuren lijken te houden, of ze nu in de kamer passen of niet. Van subtiel tot gedurfd, interieurontwerpers delen hun favoriete verfkleuren voor kinderdagverblijven, kinderkamers en tienerkamers. Of uw kinderen nu speels en energiek zijn, kalm en lief of een mix van beide, ontdek hun persoonlijkheden om het juiste kleurenschema voor hun kamers te ontdekken.

Hoewel deze meisjeskamer van ontwerper Caitlin Wilson grasdoek op de muren heeft, is het de perfecte inspiratie voor een verfkeuze. Dit kan ook een leuke manier zijn om een accentmuur te creëren wanneer deze wordt opgenomen in een kamer die is geverfd met neutrale kleuren. Ontwerper Liz Carroll van Liz Carroll Interiors vindt dat kinderen vanaf twee jaar een mening hebben, dus vraag je kind welke favoriete kleur hij in de kamer wil opnemen.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *