Wat is de beste verf om te gebruiken op een kindertafel?

Schoolbordverf is een voor de hand liggende keuze voor het blad van de activiteitentafel van een kind, maar om een echt frisse, eigentijdse look te creëren, hebben we een laag schoolbordverf aangebracht op de hele tafel, poten en zo. Bij het schilderen van kindermeubels is het belangrijk om te kiezen voor een verf met een lage VOC zoals True Value EasyCare Ultra Premium Interior Paint. Verven zijn er in verschillende afwerkingen die bekend staan als de glans. Glanzende afwerkingen variëren van dof tot glanzend.

Platte en eierschaalafwerkingen hebben de laagste glans. Een lagere glans maakt onvolkomenheden minder opvallend; laagglanzende verven zijn echter erg moeilijk schoon te maken. Een vochtige spons of doek kan watersporen achterlaten op een vlakke verfafwerking en vuile vingerafdrukken kunnen onmogelijk te verwijderen zijn. Omdat kinderen berucht zijn om vlekken en spatten, zijn platte verven niet goed geschikt voor alles wat in de kamer van een kind gaat.

Satijnen en halfglanzende verven geven meubels een glans met een licht reflecterend oppervlak en ze zijn veel gemakkelijker schoon te maken. Kies voor een schitterende glans en het gemakkelijkst te reinigen oppervlak met een hoogglanzende afwerking. Halfglanzende verf zorgt voor een ietwat harde afwerking terwijl de glanzende glans het schoonmaken vergemakkelijkt. Terwijl verf nog steeds schilfert en schilfert met regelmatige slijtage wanneer het niet wordt bedekt met een heldere beschermende afwerking, zijn halfglanzende verven gemakkelijk bij te werken.

In tegenstelling tot hoogglanzende verven, maakt deze variëteit het eenvoudig om vingerafdrukken te maskeren met regelmatig afstoffen, en in tegenstelling tot matte en satijnen verfafwerkingen, zal het niet schuren bij regelmatige, zachte reiniging. Een vochtige, zachte doek verwijdert stof en verse morsen, terwijl een doek en een mild reinigingsmiddel of huishoudreiniger bedoeld voor geverfde afwerkingen hardnekkige vlekken elimineert. Vermijd alles wat schurend is, inclusief schuursponsjes en stijve borstels; ze beschadigen zelfs glanzende verven. Ouders moeten overwegen welke verfcoatings het veiligst, meest praktisch en het aantrekkelijkst zijn in de kinderkamer.

Of het nu gaat om een tafel- en stoelset, schommelstoel, bed, bureau of dressoir, het schilderen van de meubels van uw kind is een eenvoudige en creatieve manier om de kamer een make-over te geven. Acrylverf is een ander type verf op waterbasis voor meubels dat nauw verwant is aan latexverf. Opgemerkt moet worden dat acrylverf meer elasticiteit heeft om afbrokkelen of barsten te weerstaan dan sommige andere soorten verf op waterbasis. Primers en verven met een laag VOS-gehalte worden op dezelfde manier aangebracht als conventionele verven en primers en kosten ongeveer hetzelfde als de beste verven van de meeste fabrikanten.

Toch is het schilderen van meubels met verf op oliebasis iets om te overwegen als u een veerkrachtige afwerking wilt die niet gemakkelijk schilfert of krast. In tegenstelling tot andere meer conventionele verf voor meubels, kan er een beetje een leercurve zijn bij het eerste gebruik van kalkverf. Wees speels door een bureaublad te schilderen met krijtbordverf zodat je kind erop kan tekenen, of een kast met magnetische verf zodat je magneten kunt gebruiken om foto's, berichten en schoolpapieren erop te hangen. Ik geef de voorkeur aan gewone latexverf boven krijtverf als ik iets superduurzaams nodig heb, zoals kindermeubels.

Terwijl het aanbrengen van een nieuwe verflaag op de muren wonderen kan doen, vergeet dan niet het meubilair in de kamer. Als je de muren van de kamer schildert, plan dan hoe de kamerkleuren en meubelkleuren elkaar aanvullen. Verven op waterbasis zullen het moeilijk hebben om zich te hechten aan een oppervlak dat eerder is geverfd met verf op oliebasis. In feite heeft deze verf een lange geschiedenis van gebruik voor het schilderen van meubels, huizen en meer voordat commerciële verf op grote schaal beschikbaar was.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *