Wat is er nodig om een kamer te schilderen?

Lees verder om te leren hoe je een kamer schildert en stap voor stap ziet wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je project een succes wordt, Verf, Verfroller, Verfroller verlengpaal, Drop doeken, Penselen, Verflade, Schuurpapier, Schilderstape. Breng primer aan voordat je de muren schildert. Een primer is essentieel als je van donkere muren naar lichte of witte muren wilt gaan. Veel merken bieden verf en primer in één.

Een verfbak is een must als je een verfroller gebruikt. Je kunt het beste een stevige metalen verfbak kopen en vervolgens plastic wegwerpinzetstukken gebruiken voor verschillende verfkleuren. Dompel je roller goed in de verf en rol hem vervolgens heen en weer op het geribbelde schuine oppervlak om de overtollige verf te verdelen en te verwijderen voordat je hem op je muren rolt. Als je veel ruimte hebt om te bedekken, gaat er niets boven een verfroller.

Natuurlijke rollen zoals wol zijn goed voor verven op oliebasis, terwijl synthetische rollen zoals nylon zijn gebaseerd op latex. Hoe korter het dutje van de roller, hoe gladder de afwerking. Hoewel rollen ideaal zijn voor het afdekken van grote muurruimtes, zijn penselen ideaal voor kleinere oppervlakken en voor randen. Borstels met natuurlijke haren worden gebruikt voor het aanbrengen van verven op oliebasis, terwijl polyesterborstels het beste zijn voor latexverven.

Kies een gebogen penseel om het gemakkelijk te maken om rechte lijnen langs trimgebieden te schilderen. Borstels met platte kop zijn het beste voor het vullen van grotere, gelijkmatige ruimtes. Als er maar kleine gebieden zijn die u niet wilt schilderen, zoals raamlijsten, kunt u een metalen of plastic verfrand gebruiken in plaats van plakband. Houd de rand tegen het gebied dat u niet wilt verven en breng uw verf aan langs de buitenrand.

Reinig de rand met een doek voordat je hem verplaatst om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk verf sleept waar je hem niet wilt. Druppeldoeken zijn van cruciaal belang om vloeren en meubels te behouden tijdens het schilderen. Canvasdoeken zijn het duurst, maar ze gaan lang mee en absorberen verf als het morst. Plastic druppeldoeken zijn lichtgewicht en herbruikbaar, maar als er verf op morst, zal het poolen, in tegenstelling tot canvasdoeken.

Deze kleine krachtpatser van een gereedschap is een must als je veel in huis gaat schilderen. Het heeft een platte rand voor het schrapen en aanbrengen van stopverf in gaten; een nageltrekkeropening; een puntige rand voor het opruimen van scheuren, het verwijderen van kit en het openen van verfblikken; een hamerhandvat om ze te sluiten; en een gebogen oppervlak voor het verwijderen van verf van rollen voordat ze worden schoongemaakt. Of je nu een lege kamer schildert, of een volledig ingerichte kamer, iets in die kamer moet worden beschermd. Bedek vloeren en meubels met duurzame, lekvrije valdoeken, want zelfs als je het beste gereedschap hebt, is schilderen nog steeds rommelig werk.

Bijna elke kamer vereist dat je „insnijdt”, de verfterm voor het creëren van een perfect rechte lijn verf rond architecturale elementen zoals plafonds, deuren of ramen. Het beste schildergereedschap om deze techniek onder de knie te krijgen, is een kwast met 2 hoeken. Zoek naar een borstel met een langere handgreep (vleugelborstel), die een betere handbediening mogelijk maakt bij het aanpakken van trim, hoeken en randen waar de muren het plafond raken. Gebruik altijd de kwast van de hoogste kwaliteit die u kunt vinden.

Goedkoop gemaakte penselen zorgen ervoor dat borstelharen vast komen te zitten en drogen in je verf en kunnen ook lelijke penseelsporen achterlaten. Dus als je eenmaal de perfecte verfkleur hebt, is het tijd om de juiste verfbenodigdheden in te slaan om een deskundige afwerking te garanderen, ongeacht je ervaringsniveau. Je krijgt een gladdere, meer naadloze look door de natte verf waarop je hebt geborsteld te mengen met natte verf die je rolt. Als latexverf begint weg te trekken met de tape terwijl u deze verwijdert, gebruikt u een mes om een kleine snee te maken waar de tape de verf raakt.

U wilt er zeker van zijn dat u onthoudt welke verf bij welke kamer kan passen en ervoor zorgen dat u de exacte gebruikte kleur kent. En als je tijd en geld wilt besparen, kies dan zeker voor een voorgebundelde verfbenodigdheden, die alle schilderbenodigdheden biedt die je nodig hebt in één handige set, zodat je letterlijk klaar bent om te rollen. Painter's tape is ontworpen om niet schadelijk te zijn voor uw muren en is geweldig voor het bedekken van gebieden waar u niet wilt dat verf op komt, zoals plinten (wanneer u muren schildert) en andere moeilijk te schilderen rond items zoals verlichtingsarmaturen. Of je je nu geïntimideerd voelt door het idee om een kamer te schilderen, of je hebt elk huis waarin je ooit hebt gewoond persoonlijk geschilderd, je vaardigheden zijn maar zo goed als je schilderbenodigdheden.

Goedkope, slecht gemaakte rolhoezen zullen afwerpen, waardoor vezels in uw gedroogde verfafwerking achterblijven en ook slecht geconstrueerde binnenkernen hebben die tijdens het schilderen afbreken, waardoor ze losraken en eraf glijden tijdens het aanbrengen. Leren hoe je een kamer moet schilderen, kan inhouden dat je de stappen voor het schilderen van muren en plafonds onder de knie krijgt, evenals een zorgvuldige voorbereiding en opruiming. U kunt een middelzware verfspuit of een professionele verfspuit kopen of, als alternatief, online huuropties bekijken. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *