Wat zijn de bijwerkingen van verfdampen?

De chemicaliën die in verfdampen aanwezig zijn, kunnen zowel gezondheidseffecten op korte als op lange termijn veroorzaken. Tijdens het schilderen en terwijl de verf droogt, kunnen sommige mensen symptomen ervaren zoals hoofdpijn, oogwater geven, duizeligheid en ademhalingsproblemen. Andere onmiddellijke symptomen zijn keel- en longirritatie en problemen met het gezichtsvermogen. De Consumer Product Safety Commission (CPSC) raadt aan de kamer onmiddellijk te verlaten en frisse lucht te krijgen voor iedereen die de bovenstaande symptomen begint op te merken.

Chronische blootstelling aan VOS, zoals die in interieurverf, kan leiden tot schade aan het zenuwstelsel, de lever en de nieren, evenals tot sommige soorten kanker. Verven op basis van oplosmiddelen kunnen irritanter zijn dan verf op basis van latex of olie op de huid of bij inslikken. Maar de grootste zorg is het inademen van de dampen in de longen. Te lang ademhalen van oplosmiddelverfdampen kan hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid veroorzaken.

Dit kan gebeuren in een slecht geventileerde ruimte of wanneer grote oppervlakken worden geverfd of gekleurd. Deze verven kunnen zelfs dodelijk zijn als ze expres worden ingeademd of gehuft om high te worden. Ademhaling in hoge niveaus van VOS kan een aantal gezondheidsproblemen op korte termijn veroorzaken, van hoofdpijn en duizeligheid tot een loopneus en jeukende ogen. Sommige VOC's kunnen ook schade aan het zenuwstelsel en organen veroorzaken, volgens de American Lung Association.

Blootstelling van moeders aan sommige VOS die in verf worden aangetroffen, kan het risico op een laag geboortegewicht verhogen, wat op zijn beurt gepaard gaat met een verhoogd risico op vertraagde ontwikkeling of leerstoornissen. Het wordt echter aanbevolen dat zolang u continu een verhoogde luchtstroom en goede ventilatie in de kamer heeft, u de kamer binnen 3 tot 5 dagen nadat het schilderen en schilderen van gasvorming is voltooid, opnieuw de kamer binnen kunt komen - maar voor degenen die bijzonder gevoelig zijn voor chemicaliën en hun geuren het kan zelfs langer duren voordat je weer naar binnen kunt gaan en slapen in deze kamer. Maar tijd doorbrengen in een slecht geventileerde en nieuw geschilderde kamer zou mensen kunnen blootstellen aan verhoogde benzeenniveaus, stelt de ACS. Wanneer u begint met schilderen, kan het handig zijn om ramen wijd open te houden en ventilatoren in het raam te plaatsen om de verontreinigde lucht gevuld met VOS uit de lucht te trekken in de afgesloten ruimte van de kamer.

Het proces van het verwijderen van verfgeur uit uw huis of in een kamer kan uitgebreid zijn en vereist vele stappen of methoden om te implementeren om de geurige chemicaliën uit de lucht van de omgeving te verwijderen. Verfdampen van verven op oliebasis zitten vol met verschillende oplosmiddelen die vluchtige organische stoffen bevatten. En als je nog steeds niet zeker weet wat je nodig hebt en hoe vaak je je huisinterieur moet schilderen, praat dan met het El Gato Painting team, en zij zullen het je gemakkelijk maken. Daarom is de geur van natte verf zoveel sterker dan de geur van droge verf, hoewel verf nog steeds dampen kan afgeven lang nadat het is opgedroogd.

Verven op oliebasis bevatten een oplosmiddel dat bestaat uit VOC's die vrijkomen tijdens het aanbrengen van verf en tijdens het drogen. In een onderzoek naar de evaluatie van latexverven met een laag VOS werd geconcludeerd dat latexverf met een laag VOS-gehalte een haalbare optie kan zijn om conventionele latexverven te vervangen ter voorkoming van luchtvervuiling binnenshuis. Er is geen bewijs dat verfdampen zwangere vrouwen of de foetus schaden, maar zwangere vrouwen wordt geadviseerd hun blootstelling aan verse verfdampen te beperken. De boodschap om mee naar huis te nemen van al dit onderzoek is dat verf potentieel giftig is, vooral voor „kwetsbare groepen” zoals zwangere vrouwen, jonge kinderen en ouderen.

Het Department of Environmental Protection (DEP) in Montgomery County, Maryland raadt aan om 72 uur nadat je klaar bent met schilderen een kamer te ventileren, zelfs als de geur van verfdampen al is verdwenen, omdat enkele van de meest giftige VOS geurloos kunnen zijn. Als ouders niet kijken, steken jonge kinderen vaak hun handen in de verf of likken ze de penselen. Maar deze verven zijn nuttig, vooral voor interieurschildering bij het verbeteren van de schoonheid van muren, het beschermen van hout en daken en het toevoegen van kleur aan hekken. Pigmenten worden gebruikt in verf om de kleur te geven, samen met het verbergen van eigenschappen en het ophopen van de consistentie van de verf.

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *