Wat is de beste verf om te gebruiken bij het stencelen?

Dus als je ooit een fout maakt bij het stencilen van je muren, is het gemakkelijk om over de fout te schilderen met een platte glansverf en vervolgens het gebied opnieuw te stencilen met geweldige resultaten. Voor muren raden we een acryl- of latexverf van goede kwaliteit aan. Acryl is verreweg de meest gebruikte stencilverf in de ambachtelijke en woningdecoratie-industrie. Ze zijn op waterbasis, geurloos, duurzaam, goedkoop, gemakkelijk schoon te maken (zeep en water), zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en drogen snel.

Omdat acryl zeer snel droogt, worden ze niet aanbevolen om te mengen tijdens het stencilen. Er zijn echter verschillende producten op de markt beschikbaar om de droogtijd en mengkwaliteiten (verwerkbaarheid) van acryl te verlengen. Extenders, conditioners en menggels verhogen de open tijd en transparantie, zodat u kleuren gemakkelijker kunt mengen. Acryl kan worden gebruikt voor het schilderen op hout, leer, stof, bisque, gips, papier, gegrond metaal, canvas, klei en bijna elk poreus oppervlak.

Om u te helpen de beste verf voor uw project te selecteren, onderzoekt u de verschillende soorten verf en leert u over de soorten oppervlakken waarop ze het beste werken. Dit geldt vooral voor verse verf, omdat het weken kan duren voordat het volledig uithardt, zelfs als deze droog aanvoelt. De witte verf verzegelt de randen van het sjabloon, zodat de volgende kleur verf niet onder het sjabloon kan sijpelen en een puinhoop kan veroorzaken. Latexverf is betaalbaar en misschien heb je zelfs extra verf in je huis opgeslagen van een eerder project.

Dus als u een wit geverfd canvas stencilt, plaatst u uw sjabloon op zijn plaats en schildert u een laag van hetzelfde wit over het sjabloon. Omdat je maar een heel dun laagje verf tegelijk toevoegt, is de kans groot dat je een paar lagen wilt doen om een goede dekking te krijgen, vooral als je met witte verf over hout schildert. Maar ik heb de muren rond mijn afgeschermde veranda geverfd en de verf had geen probleem om aan het scherm te blijven plakken toen ik het per ongeluk poetste, lol. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten verf — van latex muurverf tot speciale stencilverf en verfcrèmes.

Het soort verf dat je kiest, hangt af van het oppervlak dat je schildert en het soort effect dat je van plan bent te creëren. Veel ambachtslieden denken dat acrylverf de beste stencilverf is omdat het extreem veelzijdig, gebruiksvriendelijk en goedkoop is. Wanneer u spuitverf over het sjabloon aanbrengt, houdt u het blik verticaal ongeveer 4 tot 6 inch van het te schilderen oppervlak.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *