Kan het schilderen van een kamer je ziek maken?

De chemicaliën die in verfdampen aanwezig zijn, kunnen zowel gezondheidseffecten op korte als op lange termijn veroorzaken. Tijdens het schilderen en terwijl de verf droogt, kunnen sommige mensen symptomen ervaren zoals hoofdpijn, oogwater geven, duizeligheid en ademhalingsproblemen. Andere onmiddellijke symptomen zijn keel- en longirritatie en problemen met het gezichtsvermogen. Blootstelling aan verf en de dampen ervan kan echter irritatie van de huid, ogen en keel veroorzaken.

Dit kan vaak verdwijnen door het getroffen gebied schoon te maken of door de frisse lucht in te gaan. Verven op basis van oplosmiddelen kunnen irritanter zijn dan verf op basis van latex of olie op de huid of bij inslikken. Maar de grootste zorg is het inademen van de dampen in de longen. Te lang ademhalen van oplosmiddelverfdampen kan hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid veroorzaken.

Dit kan gebeuren in een slecht geventileerde ruimte of wanneer grote oppervlakken worden geverfd of gekleurd. Deze verven kunnen zelfs dodelijk zijn als ze expres worden ingeademd of gehuft om high te worden. Verfdampen kunnen een negatieve invloed hebben op de gezondheid op lange termijn en de gezondheid op korte termijn. Schilderen tijdens het uitdrogen kan symptomen veroorzaken, zoals hoofdpijn, oogwater geven, duizeligheid en ademhalingsmoeilijkheden.

Een aantal andere symptomen, zoals irritaties van de keel en longen, en wazig zicht, zijn ook onmiddellijk aanwezig. Het inademen van verfdampen kan een negatieve invloed hebben op uw gezondheid. Chemicaliën die vrijkomen als de verf droogt, worden vluchtige organische stoffen of VOC's genoemd. Hoewel ze nodig zijn om een goede verbinding te creëren tussen verf en oppervlak- en verffilms, kunnen ze problemen met uw gezondheid veroorzaken.

Helaas heeft verf op loodbasis veel getroffen en is het een van de meest voorkomende oorzaken van loodvergiftiging (via Real Simple). Als u symptomen ervaart of in een huis woont dat vóór 1978 is gebouwd, is het misschien tijd om te kijken naar het type verf dat u op uw muren hebt. HUD raadt aan om te testen op loodgevaren door een hoofdprofessional in te huren. Daarnaast zou het verstandig zijn om ook de grond rondom het huis te laten controleren als mogelijke bron van lood.

Op deze manier kan je huis je toevluchtsoord blijven, niet de oorzaak van een vermijdbare ziekte. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het geen goed idee is om baby's of kinderen in de buurt te krijgen tijdens het schilderen binnenshuis. Uw kinderen kunnen hoofdpijn, misselijkheid en sinusongemak krijgen als u de verf te lang laat drogen. Over het algemeen is het risico van huishoudelijke verven laag, hoewel het risico op schade groter kan zijn bij het werken met verven die andere oplosmiddelen dan water bevatten.

Bovendien willen kinderen die al in huis zijn, de actie zien of er deel van uitmaken terwijl mama of papa aan het schilderen is. Mensen die in een gebouw met verf op loodbasis wonen, moeten extra voorzorgsmaatregelen nemen bij het uitvoeren van huisverbeteringsprojecten die hen kunnen blootstellen aan afbladderende of afgebroken verf. Als u zich afvraagt hoe lang verfdampen schadelijk zijn, zullen de professionele ervaringen van El Gato Painting u helpen deze kwestie te begrijpen. Open ramen en deuren, of gebruik ventilatoren, terwijl u aan het schilderen bent en gedurende enkele uren nadat u de verfblikken opnieuw hebt verzegeld.

Volgens een studie uitgevoerd naar blootstelling aan deeltjes in de lucht en organische oplosmiddelen bij schilderwerkers, kan langdurige blootstelling aan verfdampen leiden tot verlies van de longfunctie en ernstige longproblemen. Als je in je pas geverfde kamer gaat schilderen, moet je ongeveer 24 uur wachten tot de verf is opgedroogd, zodat de dampen de kamer niet binnenkomen, en daarna moet je in de pas geschilderde kamer slapen. Maar hoe veilig is verf binnenshuis? En wat kan er gebeuren als je verfdampen inademt? Lees verder terwijl we deze vragen en meer hieronder beantwoorden. Er is geen bewijs dat verfdampen zwangere vrouwen of de foetus schaden, maar zwangere vrouwen wordt geadviseerd hun blootstelling aan verse verfdampen te beperken.

Dus, hoe lang zijn verfdampen schadelijk? Verfdampen zouden een paar dagen duren voordat de sterke geur afslijt. Ondanks latexverven en olieverf die milde reacties op de ogen, neus en keel veroorzaken, zal het gebruik ervan het lichaam niet schaden wanneer het wordt geconsumeerd volgens het etiket. Maar deze verven zijn nuttig, vooral voor interieurschildering bij het verbeteren van de schoonheid van muren, het beschermen van hout en daken en het toevoegen van kleur aan hekken. Hoewel het nuttig is om het schilderij te voltooien voordat de baby arriveert, kan het schadelijk zijn voor zwangere vrouwen om te worden blootgesteld aan de mogelijke effecten van VOC's die door verf worden uitgestoten.

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *