Wat voor soort verf gebruik je op een dressoir?

Wat voor soort verf gebruik je op een dressoir? Mijn favoriete verf om te gebruiken op dressoirs (en de meeste kleine meubelstukken) is Fusion minerale verf. Ik heb echter ook succes gehad met krijtverf, latex en zelfs verf op oliebasis. Het belangrijkste is dat je het dressoir voorbereidt om de verf goed te ontvangen. Als u kiest voor latex of olieverf, wilt u satijn, halfglans of glans gebruiken voor duurzaamheid.

Latexmeubelverf kan ook worden gebruikt om verschillende oppervlakken te schilderen, waaronder houten meubels, kastdeuren, metaal, metselwerk, gips en ongeglazuurd keramiek. Het is duurzamer dan krijtverf, maar vereist ook meer voorbereidingswerk en droogtijd tussen de lagen. Je moet oude houten meubels schuren en primen die al een afwerking of verflaag hebben. Als je met onafgewerkt hout werkt, heb je een laag of twee primer nodig voordat je gaat schilderen.

Als u een duurzame afwerking wilt, of van plan bent uw meubels buiten te gebruiken, ga dan voor een latexverf, gevolgd door een paar lagen polyurethaan. Ik ben op zoek naar mijn eetkamerstoelen als dat enig verschil maakt, dus duurzaamheid is erg belangrijk. Ik heb drie kinderen. Sommige verven hebben hogere niveaus van acrylharsen, die de duurzaamheid en hechting verhogen, en op de foto heb ik dat bestempeld als een „acrylverf”.

Ik hou er niet echt van om melkverf te gebruiken om over iets te schilderen dat eerder is geverfd, tenzij ik probeer een noodlijdende afwerking met twee kleuren te maken. Als u echter besluit om gewone muurverf te gebruiken voor het schilderen van meubels, gebruik dan de platte afwerking (het is minder gummy) en probeer een product genaamd BB Frosch te gebruiken, een poederadditief dat kan worden gemengd met elke huisverbetering „platte afwerking” muurverf om een „krijtverf” te creëren die dat niet zal doen. moeten worden geschuurd en geprimd op goede, schone oppervlakken. Ik had geen idee van al die details en mijn volgende poging met krijtverf is om er een deel van een tapijt mee te schilderen, niet het hele ding, alleen aan de zijkanten.

Sommige mensen gebruiken graag een roller, maar ik gebruik graag een penseel of een verfspuit (bekijk deze video-tutorial over het gebruik van krijtverf in een verfspuit). Kies een witte primer onder lichte kleurverf en een donkerdere primer onder donkerdere kleurverf voor een uniforme dekking. Kleur is meestal de belangrijkste reden waarom mensen meubels schilderen in de eerste plaats, dus je wilt er ook zeker van zijn dat de verf die je kiest in een kleur komt waar je van houdt. Als je houdt van het uiterlijk van krijtverf maar een duurzamere oplossing nodig hebt, kun je de verf afdichten met een was of polyurethaan, of kiezen voor een duurzamere verf in een matte afwerking.

We gebruikten een grijsblauwe tint genaamd Elegance om een antieke houten bureaustoel te schilderen, en na twee verflagen zag het er goed als nieuw uit. Ik ben onlangs verhuisd en de plaats die ik huur heeft donkere muren en hoopte er overheen te schilderen met een witte verf. Glansverven voelen meer eigentijds aan, terwijl matte verven geschikt zijn voor een boerderij of shabby-chic decor. Wat doorbloeding betreft, is het heel goed mogelijk dat je gewoon met krijtverf kunt schilderen en er helemaal geen doorbloeding - het hangt er echt van af of de afwerking intact is (en wat oorspronkelijk voor de afwerking werd gebruikt).

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *