Welk type muurverf is gemakkelijk schoon te maken?

Tammy Price of Fragments Identity zegt dat eierschaal haar favoriete afwerking is voor alle muren. Het is de gemakkelijkste verf om schoon te vegen en is geweldig voor alle delen van het huis, inclusief badkamers en keukens, zegt ze. Ik gebruik alleen een glanzende of halfglanzende verf op basis, behuizing, bekleding en kasten. Halfglanzende verf droogt met een mooie glanzende glans.

Het is heel gemakkelijk schoon te maken, veel meer dan de drie afwerkingen hierboven. Het kan je goed van pas komen in de kamer van je peuter of kleuter, waar de munchkins eerder dingen naar de muur gooien of tekenen en schilderen op de muur. Het biedt een duurzame harde coating die de kinderen ook niet zo gemakkelijk kunnen deuken. Verfafwerkingen worden genoemd op basis van het glansniveau dat ze laten zien.

Platte of matte verf heeft geen glans en is moeilijk schoon te maken; het is beter geschikt voor een slaapkamer dan een keuken of badkamer. Eierschaal biedt iets meer glans en reinigbaarheid, gevolgd door satijnverf. Satijn is een middenklasse verf in termen van glans en duurzaamheid tussen vlak en glans; het is duurzaam en reinigbaar genoeg voor een kinderkamer of keuken. Halfglans heeft meer glans en is nog vlekbestendiger en wasbaarder dan satijn; het verdraagt zowel vocht als vet en kan zonder schade worden geschrobd.

Als u platte of matte verf gebruikt, is het erg moeilijk schoon te maken. De meeste huiseigenaren gebruiken platte en matte verf voor de slaapkamer dan een keuken of badkamer. Aan de andere kant bieden eierschaal- en satijnen afwerkingen meer glans en zijn ze gemakkelijk wasbaar. Satijnverf is duurzaam en reinigbaar genoeg voor een kinderkamer of keuken.

Halfglanzende verf is ook zeer duurzaam en vlekbestendiger. Halfglanzende verf is wasbaarder dan satijnen afwerkingen. Het is ook sierlijk en ziet er goed uit in de kinderkamer of slaapkamer. Deze verfsoorten verdragen vocht en vet en kunnen worden geschrobd zonder de verfglans te beschadigen.

U moet niet vergeten dat laagglansverven mooi zijn en vrij onderhoudsarm zijn, maar ze kunnen enkele oppervlaktefouten vertonen en zelfs rolsporen vertonen als ze op grote muren worden aangebracht. Verven met glansere afwerkingen, zoals satijnverf, hebben een hoger harsgehalte en lagere pigmentniveaus, terwijl verven met een plattere afwerking, zoals eierschaalverf, hogere pigmentatieniveaus en lagere harsniveaus hebben. Het kiezen van de glans die het beste bij een kamer past, hangt af van waarvoor de ruimte voornamelijk wordt gebruikt en hoe u deze eruit wilt zien. Muren die moeilijk te bereiken zijn in gebieden met weinig of matig verkeer kunnen worden geverfd met eierschaalverf, die gemakkelijk schoon te maken is.

De eierschaalverf wordt het vaakst aangebracht in woonkamers en eetkamers, omdat deze duurzaam is en een harde en effectieve manier heeft om vuil op te ruimen. Alsof het kiezen van de juiste verfkleuren niet moeilijk genoeg is, moeten thuisupdaters ook rekening houden met de verschillende soorten verfafwerkingen, die enorm belangrijk zijn voor het uiteindelijke uiterlijk van een nieuw geverfde ruimte. Bijna alle soorten verfafwerkingen kunnen in elke kamer van het huis worden gebruikt, maar sommige zijn beter geschikt voor gebieden met veel verkeer. Om de ideale look voor binnenmuren te bereiken, is platte, eierschaal- en satijnverf het beste, terwijl halfglanzende en glanzende verf het beste zijn voor exterieurs.

Platte, eierschaal- en satijnverf zijn het beste voor binnenmuren, terwijl halfglans- en glansverf het beste zijn voor trim en houtwerk. Net zoals bepaalde verfkleuren uw huis er vuiler uit kunnen laten zien en verschillende verfmerken verschillende kleurkwaliteit en duurzaamheid bieden, kunnen bepaalde verfafwerkingen het vlekkeloze (of dichtbij) uiterlijk van uw huis verpesten, terwijl andere uw huis er echt schoner uit kunnen laten zien. Hoe glanzend of helder u uw kamer wilt, helpt u te bepalen welke soorten verfglans u voor uw kamers moet kiezen. Wanneer u op zoek bent naar de beste verf voor de muren van uw huis, moet u er rekening mee houden dat de glans van de verf niet alleen glans geeft aan de afwerking, maar ook de duurzaamheid verhoogt.

In een gebied dat waarschijnlijk vettig wordt, wordt blootgesteld aan vocht of vingerafdrukken krijgt, zorgt het kiezen van een geschikt verftype ervoor dat u de muren kunt wassen zonder de verf te beschadigen. Een woonkamer doet het ook goed met een laag satijnen afwerking, omdat al het licht de kamer vult door van de muren en terug naar het midden van de kamer te stuiteren. Als vervanging voor eierschaal heeft satijnverf ook meer slijtvastheid, een langere levenscyclus en een grotere duurzaamheid dan glansere verf. Hieronder vindt u een overzicht van verschillende verfscharen en waar ze het beste werken in een huis, plus de zes beste interieurverven uit CR's tests die u in elke glans kunt krijgen.

Voordat u kiest tussen de beschikbare verfafwerkingen, moet u nadenken over het type kamer dat u schildert, de duurzaamheid die u nodig hebt en andere overwegingen. Vervolgens wassen de testers de geverfde panelen en gebruiken ze een colorimeter om de kleur van de verf op de gespoelde gebieden te meten. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *