Welke glans van verf is het beste voor meubels?

Satijn- of halfglanzende verven zijn ideaal voor de meeste meubelstukken. Eierschaal- en satijnverven bevatten een lichte glans en een luxe afwerking, waardoor meubels gehydrateerd en rijk lijken zonder een spiegelachtig effect. Ideaal voor dressoirs, boekenkasten en bedframes, eierschaal en satijn vegen gemakkelijk af, maar zijn niet goed bestand tegen zwaar schrobben, dus gebruik ze niet op tafels waar eten en drinken wordt geserveerd, tenzij je bedreven bent in het opvangen van morsen terwijl ze gebeuren. Het gebrek aan duidelijke glans heeft als extra bonus dat het kleine onvolkomenheden in het meubilair verbergt, zoals ondiepe deuken en inkepingen, en maakt naadloze aanpassingen gemakkelijk.

Latexverf is ook verkrijgbaar in meerdere afwerkingen. U kunt kiezen uit vlakke (matte), satijn, halfglanzende of glanzende afwerkingen voor uw project. We denken dat de beste meubelverf die je kunt kopen de Rust-Oleum Chalked Furniture Paint is. Het vereist geen schuren of primen voor gebruik, dus het is geweldig voor alle vaardigheidsniveaus, het is verkrijgbaar in negen verschillende kleuren en het is gemakkelijk aan te brengen en heeft een lage VOC.

Als je een doe-het-zelfproject wilt proberen, maar er niet veel tijd aan te besteden hebt, dan is deze Rust-Oleum Chalked Furniture Paint een geweldige go-to voor eenvoudig meubelschilderen. Na het bemonsteren van dit product bij ons thuis, ontdekten we dat schuren of primen niet nodig was voor het aanbrengen, en omdat het een product op waterbasis is, ruikt het niet te krachtig of gaf het sterke dampen af, dus het kon gemakkelijk binnenshuis worden aangebracht met slechts een paar vellen kranten die ter bescherming zijn neergelegd. Deze Rust-Oleum Gloss Furniture Paint is voor gebruik op een groot aantal oppervlakken, waaronder hout, metaal, gips, metselwerk of ongeglazuurd keramiek, en het is ook duurzaam genoeg voor gebruik buitenshuis. Je zult merken dat het hinier is dan de standaard satijnverf, wat opnieuw afgewerkte stukken een professioneler ogende afwerking geeft.

Het is verkrijgbaar in 10 kleuren, variërend van klassieke neutrale kleuren tot gedurfde kleuren, zoals jagersgroen en appelrood. We hebben de rode, marineblauwe en witte tinten gebruikt, allemaal tot groot succes. Als je een klein stukje nieuw leven wilt geven, en snel, is spuitverf de juiste keuze. Onze favoriet is Rust-Oleum Painter's Touch 2X Spray Paint, die we op alles hebben gebruikt, van oude plantenbakken tot spaarzame nachtkastjes tot goedkope fotolijsten.

Je zult merken dat deze verf verkrijgbaar is in tal van kleuropties, van subtiele blauw en neutrale kleuren tot rood van brandweerauto's en mosterdgeel. Veel van de neutrale tinten zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals hoogglans of mat. Als u geen kleur kunt vinden in de gewenste afwerking, kunt u uw project eenvoudig spuiten in de 2X heldere verf, die wordt geleverd in glans, halfglans of mat. Toegegeven, de krijtverf van Behr kan op maat worden besteld in honderd kleuren.

Maar als u uzelf een reis naar uw plaatselijke ijzerhandel wilt besparen, bekijk dan Country Chic Chalk-Style verf. Het kan online worden besteld in 55 verschillende kleuren, waaronder meerdere tinten wit, 10+ tinten groen, prachtig roze, zwart en meer. Zowel olie- als watergedragen verven bieden matte (platte), satijn, halfglanzende en glanzende afwerkingen. Platte afwerkingen zijn niet zo wasbaar, waardoor ze minder dan ideaal zijn voor meubels met veel gebruik.

Als je besluit om te kiezen voor een matte verf (zie krijtverf hieronder), zal het toevoegen van een laagglanzende beschermende toplaag de duurzaamheid en levensduur van je stuk aanzienlijk verbeteren. Zonder twijfel is de meest duurzame verf een verf op alkyd- of oliebasis. Satijn is een mooie verf die fluweelachtig, glad en net genoeg reflectie is om het duurzamer te maken dan plat of eierschaal. Het is perfect voor gebieden met veel verkeer omdat het gemakkelijk schoon te maken is en goed kan worden afgeveegd.

Het vertoont echter wel roller- of penseelstreken, een soepele applicatie krijgen of het maken van touchups kan lastig zijn. Zowel satijn als halfglans kunnen binnen of buiten worden gebruikt. Wat is nu de beste verf voor het schilderen van meubels? Eerlijk gezegd is het onmogelijk om er maar één te kiezen, omdat het echt afhangt van de look die je wilt. Persoonlijk zijn de twee soorten verf waar ik de voorkeur aan geef acryl en alkyd.

Ze zijn allebei super gemakkelijk te schilderen en geven een hele mooie afwerking. Er zijn zoveel opties voor meubelverf op de markt dat het moeilijk is om te beslissen welke verf je wilt gebruiken. In werkelijkheid kunt u altijd een gewone satijnen of halfglanzende glansverf op meubels gebruiken. Je basis latex muurverf is te vinden bij elke ijzerhandel, kan worden gebruikt bij het schilderen van meubels met houten oppervlakken.

Dit product wordt vóór het schilderen op het oppervlak afgeveegd en creëert een verbinding tussen de twee verflagen. Wat betreft de metalen archiefkast, emailverf (spuitverf is de gemakkelijkste manier om dit type verf te gebruiken) zal zeker werken, of een verf op krijtbasis moet ook heel goed blijven plakken. Wat doorbloeding betreft, het is heel goed mogelijk dat je gewoon met krijtverf kunt schilderen en er helemaal geen doorbloeding - het hangt er echt van af of de afwerking intact is (en wat oorspronkelijk voor de afwerking werd gebruikt). De verf heeft het heel goed standgehouden (het is meer dan twee jaar geleden dat hij werd geverfd) en de enige plek waar de verf draagt, is onderaan één rand waar de kinderstoel van mijn dochter er dag na dag in werd geduwd.

Latex meubelverf kan ook worden gebruikt om verschillende oppervlakken te schilderen, waaronder houten meubels, kastdeuren, metaal, metselwerk, gips en ongeglazuurd keramiek. Wanneer het wordt aangebracht over glansverven, voorkomt de toplaag afschilfering, waardoor de kans kleiner wordt dat u de verf later moet bijwerken, een taak die moeilijk is met hoogglans verfafwerkingen. ALLE andere meubelverfprojecten die ik echter direct over vlek en PRIMED FIRST heb geverfd (zoek naar een latexhechtingsprimer - ik raad er een paar aan in dit bericht). Met boeken die in en uit worden geschoven en items op de planken zitten, lijken ze altijd te blijven plakken aan planken die zijn geverfd met latexverf.

Het afgelopen jaar schilderde ik een hele grote, zeer rode muur en wist dat ik verschillende soorten verf moest testen. Verven op waterbasis zullen het moeilijk hebben om zich te hechten aan een oppervlak dat eerder is geverfd met verf op oliebasis. Of je nu een stuk donker of licht schildert, je zou maar twee lagen nodig hebben als je een meubelverf van hoge kwaliteit gebruikt. Toen ik mijn foyertafel naar een nieuwe kleur maakte, schilderde ik over de originele verf die ook Valspar Cabinet Emaille was.

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *