Kun je gewone verf gebruiken om te stencil?

Latex is misschien ook de beste verf voor stenciling op houten oppervlakken. Zoals bij elk oppervlak dat u wilt stencil, moet u ervoor zorgen dat het hout schoon is, zodat de verf goed hecht. Bijna elk oppervlak werkt prima met latexverf, met uitzondering van stof. Acrylverf en latexverf worden over het algemeen aanbevolen voor het stencelen van muren.

Dit geldt vooral voor verse verf, omdat het weken kan duren voordat het volledig uithardt, zelfs als deze droog aanvoelt. Omdat je maar een heel dun laagje verf tegelijk toevoegt, is de kans groot dat je een paar lagen wilt doen om een goede dekking te krijgen, vooral als je met witte verf over hout schildert. Maar ik heb de muren rond mijn afgeschermde veranda geverfd en de verf had geen probleem om aan het scherm te blijven plakken toen ik het per ongeluk poetste, lol. Met andere woorden, als je een fout maakt bij het stenclen van je muren, kun je er gemakkelijk overheen schilderen met een platte glansverf en vervolgens het gebied opnieuw stencilen om de gewenste resultaten te krijgen.

De witte verf verzegelt de randen van het sjabloon, zodat de volgende kleur verf niet onder het sjabloon kan sijpelen en een puinhoop kan veroorzaken. Zorg er ook voor dat je maar een heel kleine hoeveelheid verf op je spons of borstel gebruikt, zelfs als dat betekent dat je een paar lagen verf moet doen.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *