Kun je ziek worden van verfdampen?

Te lang ademhalen van oplosmiddelverfdampen kan hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid veroorzaken. Dit kan gebeuren in een slecht geventileerde ruimte of wanneer grote oppervlakken worden geverfd of gekleurd. Deze verven kunnen zelfs dodelijk zijn als ze expres worden ingeademd of gehuft om high te worden. De chemicaliën die in verfdampen aanwezig zijn, kunnen zowel gezondheidseffecten op korte als op lange termijn veroorzaken.

Tijdens het schilderen en terwijl de verf droogt, kunnen sommige mensen symptomen ervaren zoals hoofdpijn, oogwater geven, duizeligheid en ademhalingsproblemen. Andere onmiddellijke symptomen zijn keel- en longirritatie en problemen met het gezichtsvermogen. De Consumer Product Safety Commission (CPSC) raadt aan de kamer onmiddellijk te verlaten en frisse lucht te krijgen voor iedereen die de bovenstaande symptomen begint op te merken. Chronische blootstelling aan VOS, zoals die in interieurverf, kan leiden tot schade aan het zenuwstelsel, de lever en de nieren, evenals tot sommige soorten kanker.

Blootstelling aan verf en de dampen ervan kan echter irritatie van de huid, ogen en keel veroorzaken. Dit kan vaak verdwijnen door het getroffen gebied schoon te maken of door de frisse lucht in te gaan. Soms kunnen werknemers gedurende langere tijd aan VOS worden blootgesteld. Langdurige blootstelling kan veel ernstiger problemen veroorzaken, zoals vermoeidheid, verlies van motorische coördinatie, duizeligheid, duizeligheid, misselijkheid en braken.

De ernstigste problemen die langdurige blootstelling kan veroorzaken, zijn orgaanschade (voornamelijk aan de lever en de nieren) en zenuwbeschadiging. Van sommige VOC's is aangetoond dat ze kankerverwekkende stoffen of kankerverwekkende materialen zijn. Verfdampen kunnen een negatieve invloed hebben op de gezondheid op lange termijn en de gezondheid op korte termijn. Schilderen tijdens het uitdrogen kan symptomen veroorzaken, zoals hoofdpijn, oogwater geven, duizeligheid en ademhalingsmoeilijkheden.

Een aantal andere symptomen, zoals irritaties van de keel en longen, en wazig zicht, zijn ook onmiddellijk aanwezig. Ademhaling in hoge niveaus van VOS kan een aantal gezondheidsproblemen op korte termijn veroorzaken, van hoofdpijn en duizeligheid tot een loopneus en jeukende ogen. Sommige VOC's kunnen ook schade aan het zenuwstelsel en organen veroorzaken, volgens de American Lung Association. Blootstelling van moeders aan sommige VOS die in verf worden aangetroffen, kan het risico op een laag geboortegewicht verhogen, wat op zijn beurt gepaard gaat met een verhoogd risico op vertraagde ontwikkeling of leerstoornissen.

Verfblikken kunnen chemicaliën, gassen of dampen afgeven, zelfs als ze gesloten zijn, en dus is een kelder of kast vol oude verfblikken slecht nieuws. Uw kinderen kunnen hoofdpijn, misselijkheid en sinusongemak krijgen als u de verf te lang laat drogen. Bovendien willen kinderen die al in huis zijn, de actie zien of er deel van uitmaken terwijl mama of papa aan het schilderen is. In een kamer die is geschilderd ter voorbereiding op reiniging, kunnen de VOC-chemicaliën zenuwen en organen bij kinderen, dieren, ouderen en zwangere vrouwen aantasten, waardoor allergieën en kanker ontstaan.

Maar hoe veilig is verf binnenshuis? En wat kan er gebeuren als je verfdampen inademt? Lees verder terwijl we deze vragen en meer hieronder beantwoorden. Verven op oliebasis bevatten een oplosmiddel dat bestaat uit VOC's die vrijkomen tijdens het aanbrengen van verf en tijdens het drogen. Als u zich afvraagt hoe lang verfdampen schadelijk zijn, zullen de professionele ervaringen van El Gato Painting u helpen deze kwestie te begrijpen. Dus wat zijn verfdampen, wat zit er in, wat zijn de bijwerkingen van blootstelling aan verfrook en wat kunt u doen om ze te elimineren?.

Het Department of Environmental Protection (DEP) in Montgomery County, Maryland raadt aan om 72 uur nadat je klaar bent met schilderen een kamer te ventileren, zelfs als de geur van verfdampen al is verdwenen, omdat enkele van de meest giftige VOS geurloos kunnen zijn. Als u regelmatig wordt blootgesteld aan verfdampen op uw werk of woning, moet u investeren in goede ventilatiesystemen en een masker dragen bij het aanbrengen van verf. En als je nog steeds niet zeker weet wat je nodig hebt en hoe vaak je je huisinterieur moet schilderen, praat dan met het El Gato Painting team, en zij zullen het je gemakkelijk maken. Over het algemeen is het risico van huishoudelijke verven laag, hoewel het risico op schade groter kan zijn bij het werken met verven die andere oplosmiddelen dan water bevatten.

Hoewel de geur van verf zeer onaangenaam kan zijn voor ons volwassenen, kan het gevaarlijk zijn voor kinderen en baby's. Maar deze verven zijn nuttig, vooral voor interieurschildering bij het verbeteren van de schoonheid van muren, het beschermen van hout en daken en het toevoegen van kleur aan hekken. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het geen goed idee is om baby's of kinderen in de buurt te krijgen tijdens het schilderen binnenshuis. .

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *